Veterinerlik Farmakoloji ve Toksikolojisi (Tezli)

Yüksek Lisans Programı - Sağlık Bilimleri Enstitüsü


Program Öğrenme Çıktıları

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İlaçların kaynaklarını, özelliklerini, etkilerini, kullanıldığı ve kullanılmadığı durumları, vücuttaki hareketlerini, diğer ilaçlarla etkileşimlerini, besin değeri olan hayvanlarda kullanılma koşullarını açıklar.
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Zehirli maddelerin özelliklerini, kaynaklarını, zehirliliklerini, vücuttaki hareketlerini, etki şekillerini, etkilerini, tanı, sağaltım ve korunma yollarını açıklar
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İlaçların sağaltımda kullanılan miktarlarını ve şekillerini açıklar.
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İlaç ve zehirlerin vücuda giriş ve çıkış yolları ile vücutta uğradıkları değişiklikleri açıklar.
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İlaç ve zehirlerin vücuttaki etki mekanizmalarını açıklar.
PÖÇ06 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Laboratuvarda temel ilaç şekillerini hazırlar.
PÖÇ07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Farmakoloji ve toksikolojide kullanılan analitik yöntemleri ve cihazları açıklar.
PÖÇ08 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Farmakolojik ve toksikolojik analizlerden elde edilen sonuçları raporlayabilir ve yorumlayabilir.
PÖÇ09 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Bilimsel araştırmalarda kullanılan deney hayvanları ve alternatif yöntemler ile uyulması gereken etik kuralları bilir ve uygular.
PÖÇ10 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer savaş ajanlarını; bu ajanların insan, hayvan, çevre sağlığına zararlı etkilerini ve korunma yöntemlerini bilir ve uygular.
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Veteriner Farmakoloji ve Toksikolojisi alanı ile ilgili güncel bilgileri, metot ve uygulamaları takip eder, değerlendirir ve çalışma alanında kullanabilir.
PÖÇ12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Veteriner Farmakoloji ve Toksikolojisi alanında yapmış olduğu bilimsel çalışma sonuçlarını kullanarak makale hazırlar, yayımlar ve sunar.
PÖÇ13 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Veteriner Farmakoloji ve Toksikolojisi alanında bilimsel araştırma projelerinde görev alabilir ve proje yürütebilir.
PÖÇ14 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Veteriner Farmakoloji ve Toksikolojisi alanında edindiği bilgileri kullanarak insan, hayvan ve çevre sağlığı ile ilgili sorunların tanımlanması ve çözümüyle ilgilenen komisyonlarda görev alır.
PÖÇ15 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Farmakoloji ve toksikoloji ile ilişkili bilim dalları ile ortak çalışmalar yürütebilir.
PÖÇ16 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı YÖK ve üniversitenin öncelikli alanları ile sürdürülebilir kalkınma amaçlarını esas alarak bilimsel çalışmalar planlar ve yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinir.