SD0441 Tarim Ürunleri Kurutma Teknikleri

3 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 0. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SD0441
Ad Tarim Ürunleri Kurutma Teknikleri
Dönem 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı
Dönem Güz ve Bahar
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Lisans Dersi
Etiket ADS Alan Dışı Seçmeli Dersler (Üniversite) ÜOD Üniversite Ortak Ders
Öğretim Şekli Uzaktan Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Doç. Dr. TUNAHAN ERDEM
Dersin Öğretim Elemanı Doç. Dr. TUNAHAN ERDEM (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)
Doç. Dr. TUNAHAN ERDEM (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)


Dersin Amacı / Hedefi

Kurutma ile ilgili temel bilgileri öğrenir, Kurutma Yöntemlerinin öğrenir, Kurutulacak ürünleri tanır, Beslenme açısından kurutmanın önemini kavrar, Sürdürülebilir Tarım içerisinde katma değer oluşumunu kavrar. Ürün kurutmanın öncesi ve sonrasında oluşan ikincil ürünnleri tanır.

Dersin İçeriği

Kurutma Yöntemleri ve Kurutulan ÜrünlerGiriş beslenme açısından kuru meyve ve sebzelerin önemi kurutma ekonomisi kurutma sırasında kullanılan nemli havanın termodinamik özellikleri biyolojik malzemelerin kurutulması kurutma sırasında meydana gelen kalite değişiklikleri, biyolojik malzemelerin kurutulması kurutma sırasında meydana gelen kalite değişiklikleri su aktivitesi ve önemi kuruma eğrilerinin özellikleri kurutma eğrilerinin matematiksel modellenmesi difüzyon teorisi matematiksel modellemenin kurutma teknolojileri açısından önemi kurutma öncesi uygulanabilecek ön işlemler kurutucuların sınıflandırılması güneş enerjisiyle çalışan kurutucular sıcak hava ile kurutma sistemleri mikrodalga kurutma sistemleri kızılötesi ışınım enerjili kurutma sistemleri dondurarak kurutma sistemleri

Dersin Ön Koşulu

Ders için ön koşul bulunmamaktadır.

Kaynaklar

Tarım Ürünleri Kurutma Teknikleri 1

Notlar

Tarım Ürünleri Kurutma Teknikleri


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Kurutma ile ilgili temel bilgileri öğrenir,
ÖÇ02 Kurutma Yöntemlerinin öğrenir, Kurutulacak ürünleri tanır,
ÖÇ03 Beslenme açısından kurutmanın önemini kavrar, Sürdürülebilir Tarım içerisinde katma değer oluşumunu kavrar. Ürün kurutmanın öncesi ve sonrasında oluşan ikincil ürünnleri tanır.
ÖÇ04 Tarımsal ürünlerin değerlendirilme yöntemlerini ve katma değer oluşturma konusunda fikir sahibi olur.


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Beslenme açısından kuru meyve ve sebzelerin önemi. ders notları
2 kurutma ekonomisi ders notları
3 kurutma sırasında kullanılan nemli havanın termodinamik özellikleri ders notları
4 biyolojik malzemelerin kurutulması kurutma ders notları
5 kurutma sırasında meydana gelen kalite değişiklikleri ders notları
6 6. Beslenme açısından kuru meyve ve sebzelerin önemi. kurutma ekonomisi kurutma sırasında kullanılan nemli havanın termodinamik özellikleri biyolojik malzemelerin kurutulması kurutma sırasında meydana gelen kalite değişiklikleri su aktivitesi ve önemi kuruma eğrilerinin özellikleri kurutma eğrilerinin matematiksel modellenmesi difüzyon teorisi matematiksel modellemenin kurutma teknolojileri açısından önemi kurutma öncesi uygulanabilecek ön işlemler kurutucuların sınıflandırılması güneş enerjisiyle çalışan kurutucular sıcak hava ile kurutma sistemleri mikrodalga kurutma sistemleri kızılötesi ışınım enerjili kurutma sistemleri dondurarak kurutma sistemleri ders notları
7 7. Beslenme açısından kuru meyve ve sebzelerin önemi. kurutma ekonomisi kurutma sırasında kullanılan nemli havanın termodinamik özellikleri biyolojik malzemelerin kurutulması kurutma sırasında meydana gelen kalite değişiklikleri su aktivitesi ve önemi kuruma eğrilerinin özellikleri kurutma eğrilerinin matematiksel modellenmesi difüzyon teorisi matematiksel modellemenin kurutma teknolojileri açısından önemi kurutma öncesi uygulanabilecek ön işlemler kurutucuların sınıflandırılması güneş enerjisiyle çalışan kurutucular sıcak hava ile kurutma sistemleri mikrodalga kurutma sistemleri kızılötesi ışınım enerjili kurutma sistemleri dondurarak kurutma sistemleri ders notları
8 Ara Sınav ders notları
9 8. Beslenme açısından kuru meyve ve sebzelerin önemi. kurutma ekonomisi kurutma sırasında kullanılan nemli havanın termodinamik özellikleri biyolojik malzemelerin kurutulması kurutma sırasında meydana gelen kalite değişiklikleri su aktivitesi ve önemi kuruma eğrilerinin özellikleri kurutma eğrilerinin matematiksel modellenmesi difüzyon teorisi matematiksel modellemenin kurutma teknolojileri açısından önemi kurutma öncesi uygulanabilecek ön işlemler kurutucuların sınıflandırılması güneş enerjisiyle çalışan kurutucular sıcak hava ile kurutma sistemleri mikrodalga kurutma sistemleri kızılötesi ışınım enerjili kurutma sistemleri dondurarak kurutma sistemleri ders notları
10 9. Beslenme açısından kuru meyve ve sebzelerin önemi. kurutma ekonomisi kurutma sırasında kullanılan nemli havanın termodinamik özellikleri biyolojik malzemelerin kurutulması kurutma sırasında meydana gelen kalite değişiklikleri su aktivitesi ve önemi kuruma eğrilerinin özellikleri kurutma eğrilerinin matematiksel modellenmesi difüzyon teorisi matematiksel modellemenin kurutma teknolojileri açısından önemi kurutma öncesi uygulanabilecek ön işlemler kurutucuların sınıflandırılması güneş enerjisiyle çalışan kurutucular sıcak hava ile kurutma sistemleri mikrodalga kurutma sistemleri kızılötesi ışınım enerjili kurutma sistemleri dondurarak kurutma sistemleri ders notları
11 10. Beslenme açısından kuru meyve ve sebzelerin önemi. kurutma ekonomisi kurutma sırasında kullanılan nemli havanın termodinamik özellikleri biyolojik malzemelerin kurutulması kurutma sırasında meydana gelen kalite değişiklikleri su aktivitesi ve önemi kuruma eğrilerinin özellikleri kurutma eğrilerinin matematiksel modellenmesi difüzyon teorisi matematiksel modellemenin kurutma teknolojileri açısından önemi kurutma öncesi uygulanabilecek ön işlemler kurutucuların sınıflandırılması güneş enerjisiyle çalışan kurutucular sıcak hava ile kurutma sistemleri mikrodalga kurutma sistemleri kızılötesi ışınım enerjili kurutma sistemleri dondurarak kurutma sistemleri ders notları
12 11. Beslenme açısından kuru meyve ve sebzelerin önemi. kurutma ekonomisi kurutma sırasında kullanılan nemli havanın termodinamik özellikleri biyolojik malzemelerin kurutulması kurutma sırasında meydana gelen kalite değişiklikleri su aktivitesi ve önemi kuruma eğrilerinin özellikleri kurutma eğrilerinin matematiksel modellenmesi difüzyon teorisi matematiksel modellemenin kurutma teknolojileri açısından önemi kurutma öncesi uygulanabilecek ön işlemler kurutucuların sınıflandırılması güneş enerjisiyle çalışan kurutucular sıcak hava ile kurutma sistemleri mikrodalga kurutma sistemleri kızılötesi ışınım enerjili kurutma sistemleri dondurarak kurutma sistemleri ders notları
13 12. Beslenme açısından kuru meyve ve sebzelerin önemi. kurutma ekonomisi kurutma sırasında kullanılan nemli havanın termodinamik özellikleri biyolojik malzemelerin kurutulması kurutma sırasında meydana gelen kalite değişiklikleri su aktivitesi ve önemi kuruma eğrilerinin özellikleri kurutma eğrilerinin matematiksel modellenmesi difüzyon teorisi matematiksel modellemenin kurutma teknolojileri açısından önemi kurutma öncesi uygulanabilecek ön işlemler kurutucuların sınıflandırılması güneş enerjisiyle çalışan kurutucular sıcak hava ile kurutma sistemleri mikrodalga kurutma sistemleri kızılötesi ışınım enerjili kurutma sistemleri dondurarak kurutma sistemleri ders notları
14 13. Beslenme açısından kuru meyve ve sebzelerin önemi. kurutma ekonomisi kurutma sırasında kullanılan nemli havanın termodinamik özellikleri biyolojik malzemelerin kurutulması kurutma sırasında meydana gelen kalite değişiklikleri su aktivitesi ve önemi kuruma eğrilerinin özellikleri kurutma eğrilerinin matematiksel modellenmesi difüzyon teorisi matematiksel modellemenin kurutma teknolojileri açısından önemi kurutma öncesi uygulanabilecek ön işlemler kurutucuların sınıflandırılması güneş enerjisiyle çalışan kurutucular sıcak hava ile kurutma sistemleri mikrodalga kurutma sistemleri kızılötesi ışınım enerjili kurutma sistemleri dondurarak kurutma sistemleri ders notları
15 14. Beslenme açısından kuru meyve ve sebzelerin önemi. kurutma ekonomisi kurutma sırasında kullanılan nemli havanın termodinamik özellikleri biyolojik malzemelerin kurutulması kurutma sırasında meydana gelen kalite değişiklikleri su aktivitesi ve önemi kuruma eğrilerinin özellikleri kurutma eğrilerinin matematiksel modellenmesi difüzyon teorisi matematiksel modellemenin kurutma teknolojileri açısından önemi kurutma öncesi uygulanabilecek ön işlemler kurutucuların sınıflandırılması güneş enerjisiyle çalışan kurutucular sıcak hava ile kurutma sistemleri mikrodalga kurutma sistemleri kızılötesi ışınım enerjili kurutma sistemleri dondurarak kurutma sistemleri ders notları
16 Yarıyıl Sonu Sınavları ders notları
17 Yarıyıl Sonu Sınavları ders notları


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 8 8
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 16 16
Toplam İş Yükü (Saat) 80
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,20
AKTS 3 AKTS

Güncelleme Zamanı: 18.11.2022 12:36