Genel Bilgi
Kod | SD0304 |
Ad | Su Ürünlerinin İşlenmesinde Nanoteknolojik Uygulamalar |
Dönem | 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı |
Dönem | Güz ve Bahar |
Süre (T+U) | 2-0 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 3 AKTS |
Yerel Kredi | 2 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Lisans Dersi |
Etiket | ADS Alan Dışı Seçmeli Dersler (Üniversite) ÜOD Üniversite Ortak Ders |
Öğretim Şekli | Uzaktan Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Doç. Dr. MUSTAFA DURMUŞ |
Dersin Öğretim Elemanı |
Doç. Dr. MUSTAFA DURMUŞ
(A Grubu)
(Sor. Öğr. Ele.)
Doç. Dr. MUSTAFA DURMUŞ (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.) |
Dersin Amacı / Hedefi
Nanoteknolojik yöntemlerin su ürünleri alanında uygulamaları hakkında genel bir bakış açısı oluşturmak.
Dersin İçeriği
Nanoteknolojik yöntemlerin su ürünleri işleme alanındaki uygulamaları.
Dersin Ön Koşulu
Yok
Kaynaklar
Powerpoint, İnternet ders notu, Su Ürünleri işleme teknolojisi kitabı
Notlar
internet araştırması
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | Nanoteknolojinin su ürünleri işleme teknolojisi alanındaki uygulamaları hakkında gerekli temel bilgiyi elde etmek. |
ÖÇ02 | Su ürünlerinin üretim ve depolama süreçlerinde kullanılan nanoteknolojik yöntemler hakkında bilgi sahibi olmak. |
ÖÇ03 | Nanoteknolojik yöntemlerin su ürünlerinin tazelik ve raf ömrü üzerine duyusal, kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik etkileri hakkında bilgi sahibi olmak. |
ÖÇ04 | Nanoteknolojik uygulamaların yasal olarak düzenlenmesi hakkında bilgi sahibi olmak. |
ÖÇ05 | Nanoteknolojik uygulamaların tüketici sağlığı açısından olası riskleri hakkında bilgi sahibi olmak |
ÖÇ06 | Su ürünleri işleme sektöründe nanoteknolojik uygulamaların geleceği hakkında bilgi sahibi olmak |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | Su ürünlerinde tazelik ve tüketici güvenliği ile ilgili temel kavramlar | Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması | |
2 | Su ürünleri işleme teknolojisi ile ilgili temel kavramlar | Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması | |
3 | Su ürünlerinde uygulanan işleme teknolojileri | Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması | |
4 | Su ürünlerinde yenilikçi uygulamalar ve nanoteknoloji. | Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması | |
5 | Nanoteknolojinin gıda endüstrisindeki uygulamaları nelerdir | Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması | |
6 | Nanoemülsiyon uygulamaları | Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması | |
7 | Nano-enkapsülasyon uygulamaları | Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması | |
8 | Ara Sınav | Sınav Hazırlığı | |
9 | Nano-sensör uygulamaları. | Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması | |
10 | Su ürünlerinde akıllı paketleme uygulamaları | Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması | |
11 | Nanokompozit uygulamaları | Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması | |
12 | Nanoteknolojik uygulamaların su ürünleri işleme sektörü açısından potansiyel avantajları nelerdir | Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması | |
13 | Nanoteknolojik uygulamaların tüketici sağlığı açısından olası riskleri nelerdir | Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması | |
14 | Nanoteknolojik uygulamalar ile ilgili yasal düzenlemeler | Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması | |
15 | Su ürünleri işleme sektöründe nanoteknolojik uygulamaların geleceği nedir | Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması | |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Sınav Hazırlığı | |
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Sınav Hazırlığı |
Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders ile İlgili Çalışmalar | |||
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) | 14 | 2 | 28 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar | |||
Ödev, Proje, Diğer | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) | 1 | 8 | 8 |
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı | 1 | 16 | 16 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 80 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (s) | 3,20 | ||
AKTS | 3 AKTS |