SD0304 Su Ürünlerinin İşlenmesinde Nanoteknolojik Uygulamalar

3 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 0. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SD0304
Ad Su Ürünlerinin İşlenmesinde Nanoteknolojik Uygulamalar
Dönem 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Lisans Dersi
Öğretim Şekli Uzaktan Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Doç. Dr. MUSTAFA DURMUŞ


Dersin Amacı / Hedefi

Nanoteknolojik yöntemlerin su ürünleri alanında uygulamaları hakkında genel bir bakış açısı oluşturmak.

Dersin İçeriği

Nanoteknolojik yöntemlerin su ürünleri işleme alanındaki uygulamaları.

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Powerpoint, İnternet ders notu, Su Ürünleri işleme teknolojisi kitabı

Notlar

internet araştırması


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Nanoteknolojinin su ürünleri işleme teknolojisi alanındaki uygulamaları hakkında gerekli temel bilgiyi elde etmek.
ÖÇ02 Su ürünlerinin üretim ve depolama süreçlerinde kullanılan nanoteknolojik yöntemler hakkında bilgi sahibi olmak.
ÖÇ03 Nanoteknolojik yöntemlerin su ürünlerinin tazelik ve raf ömrü üzerine duyusal, kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik etkileri hakkında bilgi sahibi olmak.
ÖÇ04 Nanoteknolojik uygulamaların yasal olarak düzenlenmesi hakkında bilgi sahibi olmak.
ÖÇ05 Nanoteknolojik uygulamaların tüketici sağlığı açısından olası riskleri hakkında bilgi sahibi olmak
ÖÇ06 Su ürünleri işleme sektöründe nanoteknolojik uygulamaların geleceği hakkında bilgi sahibi olmak


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Su ürünlerinde tazelik ve tüketici güvenliği ile ilgili temel kavramlar Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Su ürünleri işleme teknolojisi ile ilgili temel kavramlar Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
3 Su ürünlerinde uygulanan işleme teknolojileri Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
4 Su ürünlerinde yenilikçi uygulamalar ve nanoteknoloji. Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
5 Nanoteknolojinin gıda endüstrisindeki uygulamaları nelerdir Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
6 Nanoemülsiyon uygulamaları Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
7 Nano-enkapsülasyon uygulamaları Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
8 Ara Sınav Sınav Hazırlığı Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Nano-sensör uygulamaları. Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
10 Su ürünlerinde akıllı paketleme uygulamaları Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Nanokompozit uygulamaları Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
12 Nanoteknolojik uygulamaların su ürünleri işleme sektörü açısından potansiyel avantajları nelerdir Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
13 Nanoteknolojik uygulamaların tüketici sağlığı açısından olası riskleri nelerdir Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
14 Nanoteknolojik uygulamalar ile ilgili yasal düzenlemeler Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
15 Su ürünleri işleme sektöründe nanoteknolojik uygulamaların geleceği nedir Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Sınav Hazırlığı Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Sınav Hazırlığı Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 8 8
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 16 16
Toplam İş Yükü (Saat) 80
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,20
AKTS 3 AKTS

Güncelleme Zamanı: 17.11.2022 08:46