Genel Bilgi
Kod | BT0112 |
Ad | Hayvansal Kaynaklı Gıdalarda Nanoemulsion Uygulamaları |
Dönem | 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı |
Yarıyıl | . Yarıyıl |
Süre (T+U) | 2-2 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 6 AKTS |
Yerel Kredi | 3 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Yüksek Lisans Dersi |
Tür | Normal |
Öğretim Şekli | Yüz Yüze Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Doç. Dr. HATİCE YAZGAN |
Dersin Amacı / Hedefi
Nanoteknoloji ve nanoemulsion kavramları tanımı, Nanoemulsion özellikleri, Nanoemülsiyon hazırlama teknikleri, Nanoemulsion hayvansal gıdaya uygulamaları (antimkrobial ajanlar, Biyolojik olarak parçalanan kaplama ve ambalaj filmleri, renklendiriciler, aroma maddeleri gibi konuların öğrenilmesini sağlamaktır .
Dersin İçeriği
Nanoteknoloji ve nanoemulsion kavramları tanımı, Nanoemulsion özellikleri, Nanoemülsiyon hazırlama teknikleri, Nanoemulsion gıdaya uygulamaları (antimkrobial ajanlar, Biyolojik olarak parçalanan kaplama ve ambalaj filmleri, renklendiriciler, aroma maddeleri vb.).
Dersin Ön Koşulu
Yok
Kaynaklar
Ders notu paylaşılacaktır ve ingilizce makaleler
Notlar
Ders notu paylaşılacaktır ve ingilizce makaleler
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | Nanoemulsion özelliklerini öğrenir |
ÖÇ02 | Nanoteknoloji ve nanoemulsion kavramları tanımı bilir |
ÖÇ03 | Nanoemulsiyon hazırlamayı bilir |
ÖÇ04 | Nanoemulsionun hayvansal gıdaya uygulamalarını bilir |
ÖÇ05 | Antimikrobial ve antioksidan ajan olarak uygulamalarını bilir |
Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi
Sıra | Tür | Program Öğrenme Çıktıları | Duzey |
---|---|---|---|
PÖÇ01 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, aynı veya farklı bir alanda bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir, derinleştirir ve istatistik metotları kullanarak analiz eder ve yorumlar. | |
PÖÇ02 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi teşhis eder, araştırma yöntemlerini kullanarak çözer. | 3 |
PÖÇ03 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlar ve yeni bilgiler oluşturur. | |
PÖÇ04 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir. | |
PÖÇ05 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözeterek denetler ve bu değerleri öğretir. | 3 |
PÖÇ06 | Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunlarını çözmek ve araştırma yöntemlerini kullanarak gerekli düzeyde iletişim kurar. | 4 |
PÖÇ07 | Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik | Biyoteknoloji alanında bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme yetisini kazanır | 5 |
PÖÇ08 | Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik | Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunların çözümünde stratejik karar verme süreçlerini kullanarak işlevsel etkileşim kurar. | |
PÖÇ09 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Biyoteknolojik ürün elde edilirken dikkat edilmesi gereken etik kuralları bilir. | |
PÖÇ10 | Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Uzman kişiler ile alanındaki konuların tartışılmasında özgün görüşlerini savunur ve alanındaki yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurar. |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | Nanoteknoloji ve nanoemulsion kavramları tanımı | Literature tarama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
2 | Nanoemulsion özellikleri | Literature tarama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
3 | Nanoemulsion hayvansal gıdaya uygulamaları | Literature tarama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
4 | Antimikrobial ajan olarak uygulamalar | Literature tarama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
5 | Antioksidan ajan olarak uygulamalar | Literature tarama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
6 | Biyolojik olarak parçalanabilen kaplama olarak uygulamalar | Literature tarama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
7 | Biyololojik film olarak uygulamalar | Literature tarama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
8 | Ara Sınavlar | Ölçme Yöntemleri: Sözlü Sınav |
|
9 | Renklendirici olarak uygulamalar | Literature tarama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
10 | Aroma maddeleri olarak uygulamalar | Literature tarama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
11 | Uygulama1 | Materyal hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
12 | Nanoemulsion uygulama2 | Materyal hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
13 | Uygulama3 | Materyal hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
14 | Uygulama4 | Materyal hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
15 | Uygulama5 | Materyal hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Ölçme Yöntemleri: Performans Değerlendirmesi |
|
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Ölçme Yöntemleri: Sözlü Sınav |
Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders ile İlgili Çalışmalar | |||
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) | 14 | 4 | 56 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 4 | 56 |
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar | |||
Ödev, Proje, Diğer | 1 | 2 | 2 |
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) | 1 | 12 | 12 |
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı | 1 | 28 | 28 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 154 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (s) | 6,16 | ||
AKTS | 6 AKTS |