SY526 Avrupa Birliğine Uyum Sürecinde Türkiye`de Su Ürünleri Yetiştiriciliği

6 AKTS - 3-0 Süre (T+U)- . Yarıyıl- 3 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SY526
Ad Avrupa Birliğine Uyum Sürecinde Türkiye`de Su Ürünleri Yetiştiriciliği
Dönem 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı
Dönem Bahar
Süre (T+U) 3-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 6 AKTS
Yerel Kredi 3 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Doktora Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. SUAT DİKEL
Dersin Öğretim Elemanı
Güncel dönem ders programı henüz yapılmamıştır.


Dersin Amacı / Hedefi

Su ürünleri Yetiştiricilik sektöründe yetiştirilen yeni türlerden sıcak iklim balıkları yetiştiricilik tekniklri üzerinde bilgiler vermek

Dersin İçeriği

Su ürünleri Yetiştiricilik sektöründe AB uyum sürecinde Türkiyede ve AB Su ürünleri yetiştiriciliği üzerinde bilgiler vardır

Dersin Ön Koşulu

yok

Kaynaklar

Ders notları

Notlar

dergiler ve makaleler


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 AB uyum sürecinde Türkiyede ve AB Su ürünleri yetiştiriciliği hakkında bilgi edinmek
ÖÇ02 AB de yetiştiricilik ile ilgili müktesebatın incelenerek bilgi sahibi olunması sağlanır
ÖÇ03 Türkiyedeki mevcut yasalar incelenir
ÖÇ04 Gelişmekte olan ülkelerin su ürünleri yetiştiricilik durumlar ve nornmalrı hakkında bilgi edinimi
ÖÇ05 Su Ürünleri Üretiminin yasal olarak denetlenmesi ve sürdürülebilirliğinin takibi hakkında bilgiler edinilir.
ÖÇ06 Su ürünleri üretim sektöründe sivil toplum kuruluşları ile entegre çalışılması konusu ele alınır


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanındaki kurumsal ve uygulamalı bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. Uzmanlaştığı alana ilişkin disiplinler arası etkileşimi kavrar 3
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanında uzmanlaştığı konularla ilgili kullanılan metot ve teknikleri değerlendirme ve ölçme için yeterli bilgiye sahip olur. 4
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarında uzmanlaştığı kuramsal ve uygulamalı bilgileri paralel bilim dallarındaki bilgilerle sentezler ve yeni teoriler üretir. 5
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarındaki uzmanlaştığı konularla ilgili veri toplar, sonuçları değerlendirir, neden sonuç ilişkisi kurup çözüm önerileri üretir. 2
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı tek başına planlayabilir ve yürütebilir. Uzmanlaştığı konu itibariyle meydana gelebilecek problemlerin çözümüne, bireysel veya yardımcı araştırıcı olarak katkıda bulunur ve sorumluluk alır. 2
PÖÇ06 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili kaynaklara ulaşır ve bu kaynaklardan yararlanır. Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Alanında kazanmış olduğu uzmanlık düzeyindeki teorik ve pratik birikimleri hayata geçirir ve toplum yararına kullanır. 1
PÖÇ07 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili gelişmeleri yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarır. Uzmanlaştığı konu ile ilgili olarak yazılı ve sözlü iletişimler kurar, toplantıları, seminerleri takip eder. Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar. Uzmanı olduğu alanın gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı, bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır.
PÖÇ08 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Uzmanlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayımlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir denetler ve bu değerleri öğretir. 3
PÖÇ09 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Uzmanı olduğu Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanları ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir ve elde edilen sonuçları, toplam kalite yönetimi süreçleri çerçevesinde değerlendirir 4
PÖÇ10 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanlarında kazanmış olduğu bilgi ve deneyim birikimlerini, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini disiplinler arası çalışmalarda kullanır. 5
PÖÇ11 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Yaşam boyu öğrenmeye karşı olumlu tutum geliştirir. 4
PÖÇ12 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Farklı üretim tipleri için toplum, alan ve doğaya duyarlı plan ve tasarım önerileri geliştirebilecek yetkinliği kazanır. 2


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 AB uyum sürecinde Türkiyede ve AB Su ürünleri yetiştiriciliği Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 AB uyum sürecinde Türkiyede ve AB Su ürünleri yetiştiriciliği 2 Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
3 AB de yetiştiricilik ile ilgili müktesebatın incelenerek bilgi sahibi olunması Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
4 AB de yetiştiricilik ile ilgili müktesebatın incelenerek bilgi sahibi olunması 2 Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
5 Special considerations in marketing of seafood Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
6 Special considerations in marketing of seafoodc2 Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
7 Gelişmekte olan ülkelerin su ürünleri yetiştiricilik durumlar ve normları hakkında bilgi edinimi Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
8 Ara Sınav Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
9 Gelişmekte olan ülkelerin su ürünleri yetiştiricilik durumlar ve normları hakkında bilgi edinimi 2 Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
10 Uzak Doğu Ülkelerinde Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Ülke Katkısı Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
11 Uzak Doğu Ülkelerinde Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Ülke Katkısı 2 Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
12 ABD ve Gelişmiş ülkelerde Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Ülke Katkısı Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
13 ABD ve Gelişmiş ülkelerde Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Ülke Katkısı 2 Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
14 Global olarak Dünyada Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin geleceğine bakış Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
15 Global olarak Dünyada Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin geleceğine bakış 2 Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 5 70
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 15 15
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 30 30
Toplam İş Yükü (Saat) 157
Toplam İş Yükü / 25 (s) 6,28
AKTS 6 AKTS

Güncelleme Zamanı: 18.11.2022 10:44