ZO001 Koyunlarda et üretimi için ıslah yöntemleri

6 AKTS - 3-0 Süre (T+U)- . Yarıyıl- 3 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod ZO001
Ad Koyunlarda et üretimi için ıslah yöntemleri
Dönem 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı
Yarıyıl . Yarıyıl
Süre (T+U) 3-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 6 AKTS
Yerel Kredi 3 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Doktora Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. NAZAN KOLUMAN


Dersin Amacı / Hedefi

Koyun yetiştiriciliğinde et üretiminin artırılmasına yönelik olarak yapılması gerekli olan ıslah çalışmaları anlatılmaktadır.

Dersin İçeriği

Koyunculuk, et üretimi, ıslah yöntemleri, melezleme, seleksiyon

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Hocanın kendi ders notları kullanılmaktadır

Notlar

başka kaynak yoktur


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Et tipi koyunları bilir
ÖÇ02 Koyun etinin önemini bilir
ÖÇ03 Et üretimin artırmaya yönelik ıslah metodlarını bilir
ÖÇ04 Koyunlarda et üretimini nasıl artıracağını bilir
ÖÇ05 Koyunlarda etin ekonomik açıdan önemini analiz eder


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Lisans eğitimi sonrası, hayvan yetiştirme ve ıslahı, yemler ve hayvan besleme, biyometri ve genetik bilim dallarından birinde bilgi birikimini artırır
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Farklı disiplinler arasındaki etkileşimi kavrar
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Zootekni bilim alanı için stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve bölgesel, ulusal ya da uluslararası çözüm üreteilme becerisini kazanır
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Zootekni bilimindeki verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle bilgiyi geliştirebilme, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile bu bilgileri kullanabilme becerisini kazanır
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Zootekni bilim alanının gerektirdiği bilgisayar yazılım ve donanım bilgisi ile bilişim teknolejilerini kullanabilme ve geliştirebilme becerisini kazanır 1
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Kendi çalışmalarını ya da Zootekni bilim alanındaki güncel gelişmeleri alanındaki veya diğer bilim alanlarındaki gruplara yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilme becerisini kazanır 2
PÖÇ07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Hayvansal ürünlerin kalite süreçlerini değerlendirme becerisini kazanır 1
PÖÇ08 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Hayvansal üretimin, değişen ekonomik ve toplumsal koşullara uygun şekilde dinamik kalmasını sağlayacak yeteneği kazanır
PÖÇ09 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Ulusal ve uluslararası güncel sorunları takip edebilme, yaşam boyu öğrenme, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri izleyebilme, kendini sürekli olarak yenileyebilme ve yenilikleri hayvansal üretime aktarabilme becerisini kazanır 1
PÖÇ10 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Hayvansal ürünler ile insan sağlığı ve toplum refahı arasındaki ilişkiyi özümser


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Dünyada et üretimi için yetiştirilen koyunlar Dersle ilgili materyali okur Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Avrupada et üretimi için yetiştirilen koyunlar Dersle ilgili materyali okur Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
3 Türkiyede et üretimi için yetiştirilen koyunlar Dersle ilgili materyali okur Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
4 Et koyunculuğu sistemleri Dersle ilgili materyali okur Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
5 Koyun etinin önemi Dersle ilgili materyali okur Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
6 Koyun etinin fiziksel özellikleri Dersle ilgili materyali okur Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
7 Uygulama Dersle ilgili materyali okur Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
8 Ara Sınav Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 İşletme ziyareti Dersle ilgili materyali okur Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
10 Islah metodları Dersle ilgili materyali okur Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Uygulama-2 Dersle ilgili materyali okur Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
12 Melezleme Dersle ilgili materyali okur Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
13 Seleksiyon Dersle ilgili materyali okur Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
14 Yürütülen ıslah çalışmaları Dersle ilgili materyali okur Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
15 Genel değerlendirme Dersle ilgili materyali okur Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav, Sözlü Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 5 70
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 15 15
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 30 30
Toplam İş Yükü (Saat) 157
Toplam İş Yükü / 25 (s) 6,28
AKTS 6 AKTS

Güncelleme Zamanı: 23.11.2022 12:13