Genel Bilgi
Kod | SD0528 |
Ad | Akuakültürde Probiyotik Uygulamaları |
Dönem | 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı |
Dönem | Güz ve Bahar |
Süre (T+U) | 2-0 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 3 AKTS |
Yerel Kredi | 2 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Üniversite Dersi |
Etiket | ADS Alan Dışı Seçmeli Dersler (Üniversite) ÜOD Üniversite Ortak Ders |
Öğretim Şekli | Uzaktan Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Miray ETYEMEZ BÜYÜKDEVECİ |
Dersin Öğretim Elemanı |
Miray ETYEMEZ BÜYÜKDEVECİ
(A Grubu)
(Sor. Öğr. Ele.)
|
Dersin Amacı / Hedefi
Probiyotik mikroorganizmalar hakkında genel bilgi edindirmek, özellikle su ürünleri yetiştiriciliği alanında probiyotik uygulamaları hakkında bilgi sağlamak
Dersin İçeriği
probiyotik ve prebiyotiklerin tanımı, özellikleri, etki mekanizmaları, seçim kriterleri, su ürünleri yetiştiriciliği konusunda önemi
Dersin Ön Koşulu
Kaynaklar
Sorular ile Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Ders Notları
Notlar
Güncel makaleler
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | probiyotik nedir bilir ve tanımlar |
ÖÇ02 | prbiyotik kullanımın önemini açıklar |
ÖÇ03 | su ürünleri yetiştiriciliğinin önemini ve kapsamını bilir |
ÖÇ04 | probiyotik ve prebiyotik farkını bilir ve sıralar |
ÖÇ05 | probiyotik üretiminde ve eldesinde kullanılan yöntemleri bilir |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | Probiyotik nedir | internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | |
2 | Probiyotik tarihçesi | internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | |
3 | Probiyotiklerin Seçim Kriterleri | internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | |
4 | Su Ürünleri Yetiştiriciliği | internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | |
5 | Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Probiyotik Seçimi için İzlenecek Yollar | internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | |
6 | Su Ürünleri Yetiştiriciliği için Piyasada Bulunan Ticari Probiyotikler | internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | |
7 | Su ürünleri yetiştiriciliğinde probiyotik mikroorganizmaların uygulanmasına ilişkin araştırmalar | internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | |
8 | Ara Sınavlar | ||
9 | Probiyotiklerin Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Uygulama Yöntemleri | internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | |
10 | Su Ürünleri Yetiştiriciliği için Probiyotik Uygulamalarının Önemi | internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | |
11 | Prbiyotik Olarak oSınıflandırılabilmesi için Hangi Özellikleri Karşılaması İsten | internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | |
12 | Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Kullanılan Probiyotikler | internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | |
13 | invitro probiyotik eldesi | internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | |
14 | probiyotik seçiminde dikkat edilmesi gerekli hususlar | internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | |
15 | probiyotik-prebiyotik ilişkisi | internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | ||
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları |
Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders ile İlgili Çalışmalar | |||
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) | 14 | 2 | 28 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) | 2 | 2 | 4 |
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar | |||
Ödev, Proje, Diğer | 1 | 10 | 10 |
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) | 1 | 15 | 15 |
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı | 1 | 15 | 15 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 72 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (s) | 2,88 | ||
AKTS | 3 AKTS |