Genel Bilgi
Kod | SD0529 |
Ad | Balık Bağırsak Mikrobiyotası |
Dönem | 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı |
Süre (T+U) | 2-0 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 3 AKTS |
Yerel Kredi | 2 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Üniversite Dersi |
Öğretim Şekli | Uzaktan Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Miray ETYEMEZ BÜYÜKDEVECİ |
Dersin Amacı / Hedefi
Bu dersin amacı balık mikrobiyotası ile ilgili bilgiler vermektir
Dersin İçeriği
Balıklarda barsak mikrobiyotasının önemi, barsak mikrobiyotasını etkileyen faktörler,balık hastalıkları ile ilişkisi
Dersin Ön Koşulu
Kaynaklar
Akuakültür Besleme, Ders Notları
Notlar
Güncel makaleler
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | mikrobiyotanın tanımını yapabilir |
ÖÇ02 | Mİkrobiyotada bulunan organizmaları tanımlayabilir |
ÖÇ03 | sağlık açısından hastalık etmenleri üzerine mikrobiyotanın etkilerini sıralayabilir. |
ÖÇ04 | sindirim siteminin elemanlarını ve işlevleri üzerinde yorum yapabilir. |
ÖÇ05 | mikrobiyotayı oluşturan bakteriler arasındaki etkileşimleri ve etkilerini bilir. |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | Balık mikrobiyotası nedir | İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
2 | Balık mikrobiyotasının tarihsel gelişimi | İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
3 | Balık barsak Mikrobiyomunun Bileşimi | İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
4 | Balık barsak Mikrobiyomunun İşlevsel Potansiyeli | İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
5 | Balık Barsak Mikrobiyomunu Etkileyen Faktörler | İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
6 | Balık Bağırsağında Konak Mikroorganizma Etkileşimleri | İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
7 | balık bağırsağı mikrobiyomu ile ilgili çalışmalar | İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
8 | Ara Sınavlar | Ölçme Yöntemleri: Ödev |
|
9 | Bir balık türünün bağırsak mikrobiyomunu analiz etmek için izlenen adımlar | İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
10 | Balığın Beslenmesinde barsak mikrobiyotasının rolü | İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
11 | Balık bağışıklığında barsak mikrobiyotasının rolü | İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
12 | Bağırsak mikrobiyotasını manipüle etme yöntemleri | İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
13 | balık sağlığını iyileştirmede strateji olarak probiyotik kullanımı | İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
14 | Balıklarda barsak yapısı | İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
15 | tatlı su ve deniz balıkları arasındaki bağırsak mirobiyota karşılaştırmaları | İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
|
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders ile İlgili Çalışmalar | |||
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) | 14 | 2 | 28 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) | 2 | 2 | 4 |
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar | |||
Ödev, Proje, Diğer | 1 | 10 | 10 |
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) | 1 | 15 | 15 |
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı | 1 | 15 | 15 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 72 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (s) | 2,88 | ||
AKTS | 3 AKTS |