BB0053 Subtropik meyve türlerinde meyve kalitesini arttırma yöntemleri

6 AKTS - 4-0 Süre (T+U)- . Yarıyıl- 4 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod BB0053
Ad Subtropik meyve türlerinde meyve kalitesini arttırma yöntemleri
Dönem 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı
Dönem Güz
Süre (T+U) 4-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 6 AKTS
Yerel Kredi 4 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Yüksek Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Doç. Dr. MERAL INCESU
Dersin Öğretim Elemanı
Güncel dönem ders programı henüz yapılmamıştır.


Dersin Amacı / Hedefi

Subtropik meyvelerde pazarlanabilir meyve kalitesini artırma yöntemler konusunda bilgi edinilmesini sağlamak

Dersin İçeriği

Turunçgil, avokado ,Trabzon hurması, kivi ve pikanda başta meyve iriliği olmak üzere meyve kalitesini arttıracak uygulamalar anlatılacaktır.

Dersin Ön Koşulu

ön koşul yoktur

Kaynaklar

The Citrus Industry, Bahçe Bitkileri Yetiştirme Tekniği

Notlar

konuyla ilgili literatürler


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Subtropik meyvelerde meyve kalitesini artırır
ÖÇ02 Kültürel uygulamaların kalite ve verim üzerine etkisini artırır
ÖÇ03 subtropik meyveleri budar
ÖÇ04 subtropik meyveleri gübreler


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, bahçe bitkileri alanında edinilmiş bilgileri uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirebilir 5
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Bahçe bitkileri alanı ve ilişkili disiplinler arası etkileşimi kavrar 4
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Bahçe bitkileriyle ilgili kuramsal ve uygulamalı bilgileri uzmanlık alanında kullanarak ve ilgili güncel gelişmeleri, nicel ve nitel verilerle destekleyerek, farklı disiplinlerde elde edilmiş bilgi, veri ve bulgularla birleştirip yorumlayabilme, sentez yoluyla yeni bilgi ve teoriler oluşturur
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak ve neden sonuç ilişkisi kurarak çözümler
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Bahçe bitkileriyle ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilir 5
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Bahçe bitkileriyle ilgili uygulamalarda karşılaşılan öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için analitik yaklaşım geliştirir, araştırma sürecini tasarlayabilir, sorumluluk alarak çözüm üretebilir ve elde edilen sonuçları değerlendirebilir ve savunur
PÖÇ07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Bahçe bitkileriyle ilgili sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamda önderlik yapar
PÖÇ08 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Bahçe bitkileriyle ilgili kaynaklara ulaşma, bu kaynaklardan yararlanabilir ve kendini sürekli yeniler 5
PÖÇ09 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Bahçe bitkileri alanında edinilmiş uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir ve kendi öğrenme sürecini yönlendirebilir
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Çalışmalarını, uzmanlık alanındaki gelişmeleri ve araştırma sonuçlarını sözlü, yazılı ve görsel araçlardan yararlanarak aktarabilir
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Bahçe bitkileriyle ilgili olarak gerektiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır
PÖÇ12 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Bahçe bitkileriyle ilgili sorunların çözümlenmesi için bilimsel yöntemlerle veri toplayabilir, toplanan verileri toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözeterek denetler ve yorumlar
PÖÇ13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Bahçe bitkileri alanında özümlenmiş bilgileri disiplinler arası çalışmalarda kullanabilir, açıklayabilir, başkalarına aktarır, varılan sonuçları eleştirel bir bakış açısıyla inceler


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Meyve kalitesi ve verim kavramlarının tartışılması makale önerilecek Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
2 Meyve kalitesini artıran uygulamalar makale önerilecek Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
3 budama makale önerilecek Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
4 bilezik alma makale önerilecek Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
5 hormon uygulamaları makale önerilecek Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
6 gübreleme makale önerilecek Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
7 örtüaltı uygulamaları makale önerilecek Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
8 kalite uygulamaları hakkında tartışma makale önerilecek Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap, Tartışma
9 avokadoda meyve kalitesini artırma yöntemlerini tartışma makale önerilecek Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
10 avokadoda meyve kalitesini artırma yöntemleri makale önerilecek Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
11 turunçgillerde meyve kalitesini artırma yöntemleri hakkıında tartışma makale önerilecek Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
12 turunçgillerde meyve kalitesini artırma yöntemleri makale önerilecek Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
13 Turunçgil bahçesi ziyareti ön hazırlık yoktur Öğretim Yöntemleri:
Alıştırma ve Uygulama, Gösteri
14 Avokado bahçesi ziyareti ön hazırlık yoktur Öğretim Yöntemleri:
Gösteri, Alıştırma ve Uygulama
15 pikanda meyve kalitesini artırma yöntemleri hakkında tartışma makale önerilecek Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
16 kivide meyve kalitesini artırma yöntemleri makale önerilecek Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
17 ödev/sınav Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav, Yazılı Sınav, Ödev


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 4 56
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 4 56
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 12 12
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 28 28
Toplam İş Yükü (Saat) 152
Toplam İş Yükü / 25 (s) 6,08
AKTS 6 AKTS

Güncelleme Zamanı: 09.05.2023 02:08