1 |
Kültür turizmi kapsamında gastronomi turizmine bakış |
Kitaplarda ilgili bölümler, ders notu, konuyla ilgili makaleler, sunular, ödevler, web içeriği, örnek sorular |
|
2 |
Turistik ürün, çekicilik ve ağırlamanın bir unsuru olarak gastronomi |
Kitaplarda ilgili bölümler, ders notu, konuyla ilgili makaleler, sunular, ödevler, web içeriği, örnek sorular |
|
3 |
Gastronomi kavramı, Gastronominin tarihsel gelişimi, Yiyecek ve turizm ilişkisi, Dışarıda yemek yeme kavramı, Diğer ilgili kavramlar |
Kitaplarda ilgili bölümler, ders notu, konuyla ilgili makaleler, sunular, ödevler, web içeriği, örnek sorular |
|
4 |
Temel sosyoloji teorileri ve gastronomi disiplinine etkileri |
Kitaplarda ilgili bölümler, ders notu, konuyla ilgili makaleler, sunular, ödevler, web içeriği, örnek sorular |
|
5 |
Gastronomi turizmi, Gastronomi turizminin amaç ve işlevleri, Gastronomi turizminin önemi ve çeşitleri |
Kitaplarda ilgili bölümler, ders notu, konuyla ilgili makaleler, sunular, ödevler, web içeriği, örnek sorular |
|
6 |
Gastronomi turist tipolojisi, Gastronomi turistlerinin motivasyon faktörleri, Gastronomi turizminde arz ve talep |
Kitaplarda ilgili bölümler, ders notu, konuyla ilgili makaleler, sunular, ödevler, web içeriği, örnek sorular |
|
7 |
Slow food ve Fast food akımları, Moleküler gastronomi, Füzyon mutfağı |
Kitaplarda ilgili bölümler, ders notu, konuyla ilgili makaleler, sunular, ödevler, web içeriği, örnek sorular |
|
8 |
Ara Sınav |
Sınava hazırlık |
|
9 |
Coğrafi İşaretli Ürünler ve Gastronomi Turizmi İlişkisi, Sürdürülebilirlik ve Gastronomi, Küreselleşme ve Yerelleşme Ekseninde Gastronomi Turizmi |
Kitaplarda ilgili bölümler, ders notu, konuyla ilgili makaleler, sunular, ödevler, web içeriği, örnek sorular |
|
10 |
Gastronomi Trendleri I: Yeşil restoranlar, Tematik restoranlar, Hızlı-Rahat restoranlar, Dünyanın en iyi restoranları ve başarı hikayeleri, Y-İ işletmelerinde Franchising ve başarı hikayeleri |
Kitaplarda ilgili bölümler, ders notu, konuyla ilgili makaleler, sunular, ödevler, web içeriği, örnek sorular |
|
11 |
Gastronomi Trendleri II: Şehir Tarımı-Dikey Tarım, Organik Tarım, Hücresel Tarım, Clean Supreme, Hyper-local Sourcing, Silicon Valley and Food, Fast Casual 2.0 Ekolojik Gıda ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanımı, Yenilebilir Çiçek ve Böcekler |
Kitaplarda ilgili bölümler, ders notu, konuyla ilgili makaleler, sunular, ödevler, web içeriği, örnek sorular |
|
12 |
Gastronomi Trendleri III: Gastronomiyi konu alan filmler, Yiyecek stilistliği and fotoğrafçılık, Seyahat blogları ve destinasyon seçimlerindeki rolü, Yiyecek içecek endüstrisinde sosyal medya, Mutfak müzeleri, Ağ bilimi, Tat bileşenleri ağı, Dijital gastronomi |
Kitaplarda ilgili bölümler, ders notu, konuyla ilgili makaleler, sunular, ödevler, web içeriği, örnek sorular |
|
13 |
Türkiye'deki gastronomi turizmi şehirleri ve rotaları |
Kitaplarda ilgili bölümler, ders notu, konuyla ilgili makaleler, sunular, ödevler, web içeriği, örnek sorular |
|
14 |
Dünya Gastronomi şehirleri ve rotaları I |
Kitaplarda ilgili bölümler, ders notu, konuyla ilgili makaleler, sunular, ödevler, web içeriği, örnek sorular |
|
15 |
Dünya Gastronomi şehirleri ve rotaları II |
Kitaplarda ilgili bölümler, ders notu, konuyla ilgili makaleler, sunular, ödevler, web içeriği, örnek sorular |
|
16 |
Yarıyıl Sonu Sınavları |
Sınava hazırlık |
|
17 |
Yarıyıl Sonu Sınavları |
Sınava hazırlık |
|