SD0304 Su Ürünlerinin İşlenmesinde Nanoteknolojik Uygulamalar

3 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 0. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SD0304
Ad Su Ürünlerinin İşlenmesinde Nanoteknolojik Uygulamalar
Dönem 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı
Dönem Güz ve Bahar
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Lisans Dersi
Etiket ADS Alan Dışı Seçmeli Dersler (Üniversite) ÜOD Üniversite Ortak Ders
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Doç. Dr. MUSTAFA DURMUŞ
Dersin Öğretim Elemanı Doç. Dr. MUSTAFA DURMUŞ (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)
Doç. Dr. MUSTAFA DURMUŞ (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)


Dersin Amacı / Hedefi

Nanoteknolojik yöntemlerin su ürünleri alanında uygulamaları hakkında genel bir bakış açısı oluşturmak.

Dersin İçeriği

Nanoteknolojik yöntemlerin su ürünleri işleme alanındaki uygulamaları.

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Powerpoint, İnternet ders notu, Su Ürünleri işleme teknolojisi kitabı

Notlar

internet araştırması


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Nanoteknolojinin su ürünleri işleme teknolojisi alanındaki uygulamaları anlatır
ÖÇ02 Su ürünlerinin üretim ve depolama süreçlerinde kullanılan nanoteknolojik yöntemleri anlatır
ÖÇ03 Nanoteknolojik yöntemlerin su ürünlerinin tazelik ve raf ömrü üzerine duyusal, kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik etkilerini anlatır
ÖÇ04 Nanoteknolojik uygulamaların yasal olarak düzenlemeleri uygular
ÖÇ05 Nanoteknolojik uygulamaların tüketici sağlığı açısından olası risklerini anlatır
ÖÇ06 Su ürünleri işleme sektöründe nanoteknolojik uygulamaların geleceğini anlatır


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Su ürünlerinde tazelik ve tüketici güvenliği ile ilgili temel kavramlar Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması
2 Su ürünleri işleme teknolojisi ile ilgili temel kavramlar Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması
3 Su ürünlerinde uygulanan işleme teknolojileri Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması
4 Su ürünlerinde yenilikçi uygulamalar ve nanoteknoloji. Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması
5 Nanoteknolojinin gıda endüstrisindeki uygulamaları nelerdir Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması
6 Nanoemülsiyon uygulamaları Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması
7 Nano-enkapsülasyon uygulamaları Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması
8 Ara Sınav Sınav Hazırlığı
9 Nano-sensör uygulamaları. Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması
10 Su ürünlerinde akıllı paketleme uygulamaları Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması
11 Nanokompozit uygulamaları Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması
12 Nanoteknolojik uygulamaların su ürünleri işleme sektörü açısından potansiyel avantajları nelerdir Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması
13 Nanoteknolojik uygulamaların tüketici sağlığı açısından olası riskleri nelerdir Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması
14 Nanoteknolojik uygulamalar ile ilgili yasal düzenlemeler Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması
15 Su ürünleri işleme sektöründe nanoteknolojik uygulamaların geleceği nedir Kaynak notlarının incelenmesi ve literatür taraması
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Sınav Hazırlığı
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Sınav Hazırlığı


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 8 8
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 16 16
Toplam İş Yükü (Saat) 80
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,20
AKTS 3 AKTS

Güncelleme Zamanı: 31.08.2023 10:16