SD0529 Balık Bağırsak Mikrobiyotası

3 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 0. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SD0529
Ad Balık Bağırsak Mikrobiyotası
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Üniversite Dersi
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Miray ETYEMEZ BÜYÜKDEVECİ


Dersin Amacı

Bu dersin amacı balık mikrobiyotası ile ilgili bilgiler vermektir

Dersin İçeriği

Balıklarda barsak mikrobiyotasının önemi, barsak mikrobiyotasını etkileyen faktörler,balık hastalıkları ile ilişkisi

Dersin Ön Koşulu

Kaynaklar

Akuakültür Besleme, Ders Notları

Notlar

Güncel makaleler


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Mikrobiyota kavramını tanımlar
ÖÇ02 Mikrobiyotada bulunan mikroorganizmaları açıklar
ÖÇ03 Balık sağlığı açısından hastalık etmenleri üzerine mikrobiyotanın etkilerini açıklar
ÖÇ04 Balıklarda sindirim siteminin elemanlarını ve işlevleri anlatır
ÖÇ05 Mikrobiyotayı oluşturan bakteriler arasındaki etkileşimleri ve etkilerini anlatır


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Balık mikrobiyotası nedir İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Balık mikrobiyotasının tarihsel gelişimi İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
3 Balık barsak Mikrobiyomunun Bileşimi İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
4 Balık barsak Mikrobiyomunun İşlevsel Potansiyeli İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
5 Balık Barsak Mikrobiyomunu Etkileyen Faktörler İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
6 Balık Bağırsağında Konak Mikroorganizma Etkileşimleri İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
7 balık bağırsağı mikrobiyomu ile ilgili çalışmalar İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
8 Ara Sınavlar internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Ölçme Yöntemleri:
Ödev
9 Bir balık türünün bağırsak mikrobiyomunu analiz etmek için izlenen adımlar İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
10 Balığın Beslenmesinde barsak mikrobiyotasının rolü İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Balık bağışıklığında barsak mikrobiyotasının rolü İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
12 Bağırsak mikrobiyotasını manipüle etme yöntemleri İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
13 balık sağlığını iyileştirmede strateji olarak probiyotik kullanımı İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
14 Balıklarda barsak yapısı İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
15 tatlı su ve deniz balıkları arasındaki bağırsak mirobiyota karşılaştırmaları İnternet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
16 Yarıyıl Sonu Sınavları internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 2 2 4
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 1 10 10
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 15 15
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 15 15
Toplam İş Yükü (Saat) 72
Toplam İş Yükü / 25 (s) 2,88
AKTS 3 AKTS