Genel Bilgi
Kod | SD0482 |
Ad | Amatör Olta Balıkçılığı |
Dönem | 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı |
Dönem | Güz ve Bahar |
Süre (T+U) | 2-0 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 3 AKTS |
Yerel Kredi | 2 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Lisans Dersi |
Etiket | ADS Alan Dışı Seçmeli Dersler (Üniversite) ÜOD Üniversite Ortak Ders |
Öğretim Şekli | Yüz Yüze Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Teknisyen ŞEFİK SURHAN TABAKOĞLU |
Dersin Öğretim Elemanı |
Teknisyen ŞEFİK SURHAN TABAKOĞLU
(A Grubu)
(Sor. Öğr. Ele.)
|
Dersin Amacı / Hedefi
Ülkemiz ve dünyada yapılan amatör olta balıkçılığının, balıkçılık ekipmanlarının, balıkçılıktaki sınırlamaların tanıtılması, amaçlanmıştır
Dersin İçeriği
Olta balıkçılığın tarihçesi, balıkçılıktaki yasak ve düzenlemeler, balıkçılıktaki olta çeşitleri, olta yapımı, doğal ve yapay yemler, yemleme, tatlı ve tuzlu sularda yaşayan bazı türlerin avcılığı, balıkçılıkta karşılaşılan bazı tehlikeli balık türleri açıklanacak.
Dersin Ön Koşulu
Yok
Kaynaklar
Ders notu
Notlar
İnternet, PowerPoint sunumu
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | Amatör ve profesyonel balıkçılık terimlerini açıklar |
ÖÇ02 | Basit bir olta takımı hazırlar |
ÖÇ03 | Balık çeşidine bağlı yemi belirler |
ÖÇ04 | Olta takımını tamir eder |
ÖÇ05 | Balık çeşidine bağlı olta takımı kullanır |
ÖÇ06 | Yasal uygulamalar nelerdir, bunları açıklar |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | Dersin genel içeriği ve işleyişi hakkında genel bilgilendirme | Yardımcı kaynak kitapları örnekleri inceleme | |
2 | Amatör balıkçılığın tarihçesi | Konu ile ilgili ders notları ve slaytlar | |
3 | Amatör balıkçılığındaki yasak ve düzenlemeler | Konu ile ilgili ders notları ve slaytlar | |
4 | Olta çeşitleri ve bir oltanın kısımları 1 | Konu ile ilgili internet taraması | |
5 | Olta çeşitleri ve bir oltanın kısımları 2 | Konu ile ilgili ders notları ve slaytlar | |
6 | Olta yapımında kullanılan malzemeler ve teknik özellikleri 1 | Konu ile ilgili internet taraması | |
7 | Olta yapımında kullanılan malzemeler ve teknik özellikleri 2 | Konu ile ilgili ders notları ve slaytlar | |
8 | Ara Sınav | Ders notları | |
9 | Olta yapımı ve olta tipleri | Konu ile ilgili ders notları ve slaytlar | |
10 | Olta düğümleri | Konu ile ilgili ders notları ve slaytlar | |
11 | Doğal ve yapay yem çeşitleri | Konu ile ilgili ders notları ve slaytlar | |
12 | Doğal yem hazırlama | Konu ile ilgili ders notları ve slaytlar | |
13 | Amatör balıkçılıkta takım kutusu içeriği | Konu ile ilgili ders notları ve slaytlar | |
14 | Deniz ve tatlı sularda yaşayan bazı önemli balık türlerini av metotları | Konu ile ilgili ders notları ve slaytlar | |
15 | Amatör balıkçılıkta karşılaşılan bazı tehlikeli balık türleri | Konu ile ilgili ders notları ve slaytlar | |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Ders notları | |
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Ders notları |
Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders ile İlgili Çalışmalar | |||
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) | 14 | 2 | 28 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar | |||
Ödev, Proje, Diğer | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) | 1 | 8 | 8 |
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı | 1 | 16 | 16 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 80 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (s) | 3,20 | ||
AKTS | 3 AKTS |