Genel Bilgi
Kod | ATO204 |
Ad | Ön Büroda Oda İşlemleri |
Dönem | 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı |
Yarıyıl | 4. Yarıyıl |
Süre (T+U) | 1-1 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 3 AKTS |
Yerel Kredi | 1 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Ön Lisans Dersi |
Tür | Normal |
Öğretim Şekli | Yüz Yüze Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Öğr. Gör. CANANİ YALÇİN |
Dersin Öğretim Elemanı |
Güncel dönem ders programı henüz yapılmamıştır. Bir önceki dönem grupları ve öğretim elemanları gösterilmektedir. |
Dersin Amacı / Hedefi
Bu dersin amacı öğrencilere oda işlemleri yürütmek yeteneği kazandırmaktır.
Dersin İçeriği
Housekeeper Raporu ile Oda Kontrolü Yapma, Konuk Taleplerini Yerine Getirme,, Konuk Giriş Öncesi Hazırlıkları Oda Tipleri, Oda Blokajı Fazla Rezervasyon, Konuk folyolarındaki sorunların tespiti.
Dersin Ön Koşulu
Yok
Kaynaklar
MEGEP; Konaklama ve Sey. İşl. Oda İşlemleri
Notlar
Dijital kaynaklar, Ders notları
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | Oda işlemleri ile ilgili temel kavramları açıklar. |
ÖÇ02 | Rezervasyon kontrolünü yapar. |
ÖÇ03 | Oda satış sürecini yönetir. |
ÖÇ04 | Konuğun otele kabulü sürecini yönetir. |
ÖÇ05 | Oda satış politikalarının açıklar. |
ÖÇ06 | Otel doluluk oranlarını otel karlılığı ile ilişkilendirir. |
ÖÇ07 | Vardiya devir işlemleri açıklar. |
ÖÇ08 | Raporlama İşlemlerini açıklar. |
Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi
Sıra | Tür | Program Öğrenme Çıktıları | Duzey |
---|---|---|---|
PÖÇ01 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği ile ilgili yasal mevzuat, mesleki standartlar ve uygulamalar, iç ve dış çevre faktörleri ve hizmet verme süreçleri hakkında temel düzeyde bilgileri açıklar. | 3 |
PÖÇ02 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği ile ilgili konaklama, seyahat acenteleri, yiyecek içecek vb işletmelerde yasal mevzuat, mesleki standartlar ve uygulamalar, iç ve dış çevre faktörleri hizmet verme süreçleri hakkında temel düzeyde sahip oldukları bilgileri uygularlar. | 2 |
PÖÇ03 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında üstlendiği sorumlulukları müşteri tatminini temelinde yerine getirirler. | 3 |
PÖÇ04 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında hizmet sürecindeki fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri kullanırlar. | 3 |
PÖÇ05 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında üstlendiği görev ve sorumlulukları çalışma ortamının gerektirdiği dinamiklere göre hem bireysel olarak hem de takım üyesi olarak yaparlar. | 2 |
PÖÇ06 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği ile ilgili teknik ve mesleki yenilikleri karşılaşacağı olağan ve olağanüstü sorunlara çözümünde kullanırlar. | 3 |
PÖÇ07 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği ile ilgili bilgi ve becerilerini olarak örgüt üyelerinin mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve objektif performans değerlendirilmesinde kullanırlar. | 3 |
PÖÇ08 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Öğrenciler Mesleği ile ilgili yenilikleri hayat boyu öğrenmenin bilinci ile takip edip durum analizi yaparak sahip oldukları bilgi ve becerileri ve geliştirirler. | 3 |
PÖÇ09 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Öğrenciler mesleki özgüven, bilgi ve becerisi ile sahip olduğu kaynakları yönetirler. | 2 |
PÖÇ10 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Öğrenciler Turizm alanı ile ilgili edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarırlar. | 3 |
PÖÇ11 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Öğrenciler alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanırlar. | |
PÖÇ12 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Öğrenciler Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde (en az alanındaki bilgileri takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek kadar) yabancı dil bilirler. | |
PÖÇ13 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Öğrenciler yasal mevzuat (yasa, yönetmelik, genelge vb.), temel etik değerler, iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ve doğal çevrenin korunması ile ilgili kurallara göre mesleğini icra ederler. | 3 |
PÖÇ14 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Öğrenciler kültürel ve etik değerler, sosyal adalet ve sorumluluk bilinci ile, ülkenin ve yakın çevrenin sosyo-kültürel ve ekonomik özelliklerinin, toplumun alanla ilgili ilgi, istek ve ihtiyaçlarının bilir. | 3 |
PÖÇ15 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliğinin temel faaliyeti olan hizmet üretim sürecinin gerektirdiği kişisel niteliklere ve dinamizme sahiptirler. | 2 |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | odalar bölümüne genel bakış | Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
2 | Vip Konuk | Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
3 | Konuk Taleplerini Yerine Getirme | Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
4 | Limitleri Belirleme | Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
5 | Sorunların Tespiti | Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
6 | Konuk folyolarındaki sorunların tespiti | Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
7 | Sorunlu konuk folyoları | Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
8 | Ara Sınav | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
|
9 | Otel Oda Tipleri | Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
10 | Oda satışı | Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
11 | Oda Blokajı | Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
12 | Konuk giriş öncesi hazırlıklar ve otel doluluk oranı | Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
13 | Fazla rezervasyon ve sorta düşmek | Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
14 | Önbüroda oda müşteri memnuniyeti ve kalite yönetimi | Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
15 | Önbüroda oda işlemleri ve iş sağlığı ve güvenliği | Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
|
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders ile İlgili Çalışmalar | |||
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) | 14 | 2 | 28 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar | |||
Ödev, Proje, Diğer | 1 | 2 | 2 |
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) | 1 | 6 | 6 |
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı | 1 | 16 | 16 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 80 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (s) | 3,20 | ||
AKTS | 3 AKTS |