ATO204 Ön Büroda Oda İşlemleri

3 AKTS - 1-1 Süre (T+U)- 4. Yarıyıl- 1 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod ATO204
Ad Ön Büroda Oda İşlemleri
Dönem 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı
Yarıyıl 4. Yarıyıl
Süre (T+U) 1-1 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 1 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Ön Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Öğr. Gör. CANANİ YALÇİN
Dersin Öğretim Elemanı
Güncel dönem ders programı henüz yapılmamıştır. Bir önceki dönem grupları ve öğretim elemanları gösterilmektedir.
Öğr. Gör. CANANİ YALÇİN (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)


Dersin Amacı / Hedefi

Bu dersin amacı öğrencilere oda işlemleri yürütmek yeteneği kazandırmaktır.

Dersin İçeriği

Housekeeper Raporu ile Oda Kontrolü Yapma, Konuk Taleplerini Yerine Getirme,, Konuk Giriş Öncesi Hazırlıkları Oda Tipleri, Oda Blokajı Fazla Rezervasyon, Konuk folyolarındaki sorunların tespiti.

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

MEGEP; Konaklama ve Sey. İşl. Oda İşlemleri

Notlar

Dijital kaynaklar, Ders notları


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Oda işlemleri ile ilgili temel kavramları açıklar.
ÖÇ02 Rezervasyon kontrolünü yapar.
ÖÇ03 Oda satış sürecini yönetir.
ÖÇ04 Konuğun otele kabulü sürecini yönetir.
ÖÇ05 Oda satış politikalarının açıklar.
ÖÇ06 Otel doluluk oranlarını otel karlılığı ile ilişkilendirir.
ÖÇ07 Vardiya devir işlemleri açıklar.
ÖÇ08 Raporlama İşlemlerini açıklar.


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği ile ilgili yasal mevzuat, mesleki standartlar ve uygulamalar, iç ve dış çevre faktörleri ve hizmet verme süreçleri hakkında temel düzeyde bilgileri açıklar. 3
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği ile ilgili konaklama, seyahat acenteleri, yiyecek içecek vb işletmelerde yasal mevzuat, mesleki standartlar ve uygulamalar, iç ve dış çevre faktörleri hizmet verme süreçleri hakkında temel düzeyde sahip oldukları bilgileri uygularlar. 2
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında üstlendiği sorumlulukları müşteri tatminini temelinde yerine getirirler. 3
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında hizmet sürecindeki fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri kullanırlar. 3
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında üstlendiği görev ve sorumlulukları çalışma ortamının gerektirdiği dinamiklere göre hem bireysel olarak hem de takım üyesi olarak yaparlar. 2
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği ile ilgili teknik ve mesleki yenilikleri karşılaşacağı olağan ve olağanüstü sorunlara çözümünde kullanırlar. 3
PÖÇ07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği ile ilgili bilgi ve becerilerini olarak örgüt üyelerinin mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve objektif performans değerlendirilmesinde kullanırlar. 3
PÖÇ08 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Öğrenciler Mesleği ile ilgili yenilikleri hayat boyu öğrenmenin bilinci ile takip edip durum analizi yaparak sahip oldukları bilgi ve becerileri ve geliştirirler. 3
PÖÇ09 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Öğrenciler mesleki özgüven, bilgi ve becerisi ile sahip olduğu kaynakları yönetirler. 2
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenciler Turizm alanı ile ilgili edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarırlar. 3
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenciler alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanırlar.
PÖÇ12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenciler Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde (en az alanındaki bilgileri takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek kadar) yabancı dil bilirler.
PÖÇ13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Öğrenciler yasal mevzuat (yasa, yönetmelik, genelge vb.), temel etik değerler, iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ve doğal çevrenin korunması ile ilgili kurallara göre mesleğini icra ederler. 3
PÖÇ14 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Öğrenciler kültürel ve etik değerler, sosyal adalet ve sorumluluk bilinci ile, ülkenin ve yakın çevrenin sosyo-kültürel ve ekonomik özelliklerinin, toplumun alanla ilgili ilgi, istek ve ihtiyaçlarının bilir. 3
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliğinin temel faaliyeti olan hizmet üretim sürecinin gerektirdiği kişisel niteliklere ve dinamizme sahiptirler. 2


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 odalar bölümüne genel bakış Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
2 Vip Konuk Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
3 Konuk Taleplerini Yerine Getirme Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
4 Limitleri Belirleme Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
5 Sorunların Tespiti Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
6 Konuk folyolarındaki sorunların tespiti Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
7 Sorunlu konuk folyoları Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
8 Ara Sınav Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Otel Oda Tipleri Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
10 Oda satışı Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
11 Oda Blokajı Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
12 Konuk giriş öncesi hazırlıklar ve otel doluluk oranı Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
13 Fazla rezervasyon ve sorta düşmek Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
14 Önbüroda oda müşteri memnuniyeti ve kalite yönetimi Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
15 Önbüroda oda işlemleri ve iş sağlığı ve güvenliği Anlatım, Soru-Yanıt, Gözlem, Uygulama-Alıştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 1 2 2
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 6 6
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 16 16
Toplam İş Yükü (Saat) 80
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,20
AKTS 3 AKTS

Güncelleme Zamanı: 16.05.2024 02:45