ATO209 Yaz Stajı Değerlendirme

8 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 3. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod ATO209
Ad Yaz Stajı Değerlendirme
Dönem 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı
Yarıyıl 3. Yarıyıl
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 8 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Ön Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Öğr. Gör. AYHAN SAYĞI
Dersin Öğretim Elemanı Öğr. Gör.Dr. MEHTAP BAYKAL (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)


Dersin Amacı / Hedefi

Öğrencilerin staj görecekleri işyerlerinde: * Mesleki bilgi ve becerilerini arttırmalarını sağlamak, * İşyerlerine uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, * Görev yapacakları işyerlerindeki sorumluluklarını, ilişkileri, organizasyon ve üretim sürecini ve yeni teknolojileri tanımalarını sağlamaktır.

Dersin İçeriği

1.yy ve 2.yy derslerinde öğrencilerin aldığı teorik bilgilerin iş hayatında nasıl uygulandığını öğrenmeleri sağlamaktır.

Dersin Ön Koşulu

30 işgünü işyeri uygulamalı yaz stajını yapılması

Kaynaklar

Öürencileri 30 işgünü işyeri uygulamalı yaz stajında deneyimlerini not ettikleri staj defterleri

Notlar

Dijital kaynaklar, Ders notları


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Derslerde öğrenilen konuların uygulamasını yapar.
ÖÇ02 Mesleki etik konularını tartışır..
ÖÇ03 Mesleği ile ilgili iş süreçlerini açıklar.
ÖÇ04 Teori ve uygulamada farlarını tartışır.
ÖÇ05 Çalışma disiplinin başarıya katkısını yorumlar.
ÖÇ06 Turizm hizmet üretme sürecini yorumlar.
ÖÇ07 Alanına uygun sektörel araç ve gereçleri açıklar.


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği ile ilgili yasal mevzuat, mesleki standartlar ve uygulamalar, iç ve dış çevre faktörleri ve hizmet verme süreçleri hakkında temel düzeyde bilgileri açıklar. 3
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği ile ilgili konaklama, seyahat acenteleri, yiyecek içecek vb işletmelerde yasal mevzuat, mesleki standartlar ve uygulamalar, iç ve dış çevre faktörleri hizmet verme süreçleri hakkında temel düzeyde sahip oldukları bilgileri uygularlar. 3
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında üstlendiği sorumlulukları müşteri tatminini temelinde yerine getirirler. 3
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında hizmet sürecindeki fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri kullanırlar. 3
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında üstlendiği görev ve sorumlulukları çalışma ortamının gerektirdiği dinamiklere göre hem bireysel olarak hem de takım üyesi olarak yaparlar. 5
PÖÇ06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği ile ilgili teknik ve mesleki yenilikleri karşılaşacağı olağan ve olağanüstü sorunlara çözümünde kullanırlar. 3
PÖÇ07 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği ile ilgili bilgi ve becerilerini olarak örgüt üyelerinin mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve objektif performans değerlendirilmesinde kullanırlar. 3
PÖÇ08 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Öğrenciler Mesleği ile ilgili yenilikleri hayat boyu öğrenmenin bilinci ile takip edip durum analizi yaparak sahip oldukları bilgi ve becerileri ve geliştirirler. 3
PÖÇ09 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Öğrenciler mesleki özgüven, bilgi ve becerisi ile sahip olduğu kaynakları yönetirler. 3
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenciler Turizm alanı ile ilgili edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarırlar.
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenciler alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanırlar.
PÖÇ12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenciler Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde (en az alanındaki bilgileri takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek kadar) yabancı dil bilirler.
PÖÇ13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Öğrenciler yasal mevzuat (yasa, yönetmelik, genelge vb.), temel etik değerler, iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ve doğal çevrenin korunması ile ilgili kurallara göre mesleğini icra ederler.
PÖÇ14 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Öğrenciler kültürel ve etik değerler, sosyal adalet ve sorumluluk bilinci ile, ülkenin ve yakın çevrenin sosyo-kültürel ve ekonomik özelliklerinin, toplumun alanla ilgili ilgi, istek ve ihtiyaçlarının bilir. 3
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliğinin temel faaliyeti olan hizmet üretim sürecinin gerektirdiği kişisel niteliklere ve dinamizme sahiptirler. 3


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Turizmin ülke ekonomisi açısından önemi Staj kayıt defterinden staj uygulamalarını gözden geçirmeli Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
2 Sürdürülebilir turizm ve faaliyetlerinin önemi Staj kayıt defterinden staj uygulamalarını gözden geçirmeli Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
3 Turizm ve çevre Staj kayıt defterinden staj uygulamalarını gözden geçirmeli Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
4 Turizmde ürün kavramı Staj kayıt defterinden staj uygulamalarını gözden geçirmeli Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
5 Turizmde konaklama işletmeleri Staj kayıt defterinden staj uygulamalarını gözden geçirmeli Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap
6 Turizmde seyehat işletmeleri Staj kayıt defterinden staj uygulamalarını gözden geçirmeli Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap
7 Turizmde yiyecek içecek işletmeleri Staj kayıt defterinden staj uygulamalarını gözden geçirmeli Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap
8 Ara Sınav Staj kayıt defterinden staj uygulamalarını gözden geçirmeli Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Turizmde eğlence işletmeleri Staj kayıt defterinden staj uygulamalarını gözden geçirmeli Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap
10 Turizm rehberlik mesleği Staj kayıt defterinden staj uygulamalarını gözden geçirmeli Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap
11 Turizm mevzuatı Staj kayıt defterinden staj uygulamalarını gözden geçirmeli Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap
12 Alternatif turizm kavramının çıkış nedenleri Staj kayıt defterinden staj uygulamalarını gözden geçirmeli Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap
13 Turizmde güncel konular Staj kayıt defterinden staj uygulamalarını gözden geçirmeli Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap
14 Turizmde girişimcilik Staj kayıt defterinden staj uygulamalarını gözden geçirmeli Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap
15 Turizmde kariyer imkanları Staj kayıt defterinden staj uygulamalarını gözden geçirmeli Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 30 5 150
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 1 8 8
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 4 4
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 8 8
Toplam İş Yükü (Saat) 198
Toplam İş Yükü / 25 (s) 7,92
AKTS 8 AKTS

Güncelleme Zamanı: 16.05.2024 02:46