Genel Bilgi
Kod | İGT0116 |
Ad | Balık Üretim İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği |
Dönem | 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı |
Dönem | Bahar |
Süre (T+U) | 3-0 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 7 AKTS |
Yerel Kredi | 3 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Yüksek Lisans Dersi |
Tür | Normal |
Öğretim Şekli | Yüz Yüze Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Prof. Dr. SUAT DİKEL |
Dersin Öğretim Elemanı |
Güncel dönem ders programı henüz yapılmamıştır. |
Dersin Amacı / Hedefi
Balık Üretim İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bilgi aktarımı
Dersin İçeriği
Balık üretim işletmelerinde İş sağlığı ve güvenliği konusunu içerir
Dersin Ön Koşulu
yok
Kaynaklar
Ders notları ve kitaplar
Notlar
Dergi ve makaleler
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | İş güvenliğinin önemini kavrar |
ÖÇ02 | Su Ürünlerinde iş kazalarından korunma yöntemleri hakkında bilgi edinimi sağlanır |
ÖÇ03 | Meslek hastalıkları hakkında bilgi edinimi |
ÖÇ04 | Kişisel koruyucu malzemelerin kullanımının önemi öğrenilir |
ÖÇ05 | Kanun ve yönetmeliklerdeki değişiklikler takip edilir |
ÖÇ06 | Su ürünlerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda öğrendiği bilgileri paylaşır |
ÖÇ07 | İş sağlığı ve güvenliği konusunda dünya çapında gelişimi takip eder |
Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi
Sıra | Tür | Program Öğrenme Çıktıları | Duzey |
---|---|---|---|
PÖÇ01 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | İş sağlığı ve güvenliği konusundaki yasal mevzuatı öğrenir | 5 |
PÖÇ02 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | İş yerlerindeki tehlike kaynaklarını, tehlikleri bilir ve tehlike tanımlaması yapar. | 4 |
PÖÇ03 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Risk değerlendirme metodlarını öğrenir. | 5 |
PÖÇ04 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Risk değerlendirme tabloları hazırlar ve dökümantasyon presüdürünü öğrenir. | 5 |
PÖÇ05 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Meslek hastalıklarını ve Ergonomik Risk etmenlerini öğrenir | 4 |
PÖÇ06 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Risklerden kornmak için gerekli kişisel koruyucu ve donanımların seçimini yapar. | 4 |
PÖÇ07 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Kişisel maruziyet ve ortam ölçüm tekniklerini öğrenir. | |
PÖÇ08 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | İş yerlerinde temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimini verme becerisi kazanır. | 4 |
PÖÇ09 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | İş sağlığı ve Güvenliği kurullarının oluşumunu ve sorumluluklarını öğrenir. | 1 |
PÖÇ10 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | İş yerlerinde Acil eylem planlarını hazırlama becerisini kazanır. | 3 |
PÖÇ11 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | İş yerlerindeki Fiziksel, Kimyasal ve Biyolojik risk etmenlerini öğrenir. | 2 |
PÖÇ12 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | İŞ sağlığı ve Güvenliği Yönetim sistemlerini öğrenir ve planlama yapma becerisi kazanır. | 3 |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | Su Ürünleri üretim sektörünün tanıtımı | Ders notları | |
2 | Temel tanımlar | Ders notları | |
3 | Yasal Hak ve sorumluluklar | Ders notları | |
4 | Risk kavramı | Ders notları | |
5 | Risk etmenleri | Ders notları | |
6 | Meslek Hastalıkları | Ders notları | |
7 | Ergonomi | Ders notları | |
8 | Ara Sınavlar | sınav | |
9 | Ödev Sunumları | sunum | |
10 | Ödev Sunumları1 | sunum | |
11 | Ödev Sunumları 2 | sunum | |
12 | Ödev Sunumları3 | sunum | |
13 | Ödev Sunumları4 | sunum | |
14 | Ödev Sunumları5 | sunum | |
15 | Ödev Sunumları6 | sunum | |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | sunum | |
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | sunum |
Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders ile İlgili Çalışmalar | |||
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) | 14 | 3 | 42 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 5 | 70 |
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar | |||
Ödev, Proje, Diğer | 2 | 5 | 10 |
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) | 1 | 18 | 18 |
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı | 1 | 30 | 30 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 170 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (s) | 6,80 | ||
AKTS | 7 AKTS |