SD0285 Pasta Yapım Teknikleri I

3 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 0. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SD0285
Ad Pasta Yapım Teknikleri I
Dönem 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı
Dönem Güz ve Bahar
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Lisans Dersi
Etiket ADS Alan Dışı Seçmeli Dersler (Üniversite) ÜOD Üniversite Ortak Ders
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Öğr. Gör.Dr. MEHTAP BAYKAL
Dersin Öğretim Elemanı Öğr. Gör.Dr. MEHTAP BAYKAL (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)


Dersin Amacı / Hedefi

Bu ders ile öğrenciye, Tart, tartolet, paylar, yaş pastalar, kuru pastalar ve katkılı ekmekleri hazırlama ve süsleme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Dersin İçeriği

Tart, tartolet, paylar, yaş pastalar, kuru pastalar ve katkılı ekmekleri hazırlama ve süsleme bilgilerin verildiği derstir.

Dersin Ön Koşulu

YOK

Kaynaklar

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı PASTA YAPIM TEKNİKLERİ, MEB Milli Eğitim Bakanlığı, ANKARA, 2011.

Notlar

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı PASTA KURABİYE DEKORLARI, MEB Milli Eğitim Bakanlığı, ANKARA, 2019.


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Dekoratif Tekniklerle Pasta Süsleme, Süsleme
ÖÇ02 Uygulamaları modülleri ile pastalara çeşitli süslemeler yapmak
ÖÇ03 Krema-Sos ve Şuruplar modülü ile krema sos ve şurup hazırlamak
ÖÇ04 Yaş Pastalar modülü ile yaş pastalar hazırlamak
ÖÇ05 Gato, baton, rulo pasta için ön hazırlık
ÖÇ06 Kuru Pastalar modülü ile kuru pastalar hazırlamak
ÖÇ07 Tart-Tartölet ve Paylar modülü ile tart-tartölet ve paylar hazırlamak


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Pasta süslemede renk desen uygulamaları Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalıdır.
2 Resim bilgisi ile süsleme yöntemleri Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalıdır.
3 Pasta süslemede kullanılan araçlar Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalıdır.
4 Süsleme gereçlerinin hazırlanması ve kullanımı Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalıdır.
5 Krema çeşitleri Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalıdır.
6 Sos çeşitleri Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalıdır.
7 Şurup çeşitleri Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalıdır.
8 Ara Sınav Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalıdır.
9 Gato pasta Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalıdır.
10 Baton pasta Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalıdır.
11 Rulo pasta Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalıdır.
12 Kurabiyeler Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalıdır.
13 Mayalı hamurlardan kuru pastalar hazırlama Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalıdır.
14 Çırpılarak yapılan hamurlardan kuru pastalar hazırlama Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalıdır.
15 Milföy hamurundan kuru pastalar hazırlama Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalıdır.
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalıdır.
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalıdır.


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 8 8
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 16 16
Toplam İş Yükü (Saat) 80
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,20
AKTS 3 AKTS

Güncelleme Zamanı: 03.09.2024 11:29