Temel Bilgiler
Biyomedikal mühendisliği, farklı mühendislik branşlarının birikim ve tecrübelerinden yararlanarak insan sağlığı ile ilgili problemlerin çözümü için gerekli olan sistemlerin tasarlanması ve geliştirilmesi amacıyla çalışan bir mühendislik dalıdır.
Programın Süresi ve Kredisi
4 Yıl - 240 AKTS
Özellik ve Tanım
Biyomedikal mühendisliği, farklı mühendislik branşlarının birikim ve tecrübelerinden yararlanarak insan sağlığı ile ilgili problemlerin çözümü için gerekli olan sistemlerin tasarlanması ve geliştirilmesi amacıyla çalışan bir mühendislik dalıdır. Öğrenciler doktora eğitimi boyunca mikroelektronik, yazılım geliştirme, biyomekanik, rehabilitasyon robotiği, biyomedikal enstrumantasyon gibi alanlarda uzmanlık derecesi alıp araştırma geliştirme faaliyetlerinde bulunabilirler.
Eğitim Şekli
Tam Zamanlı
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. MUTLU AVCI
AKTS / Bilgi Paketi Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi CABBAR VEYSEL BAYSAL
Erasmus Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi MUSTAFA İSTANBULLU
Staj Koordinatörü
Doç. Dr. AHMET AYDIN
Oryantasyon Sorumlusu
Prof. Dr. MUTLU AVCI
Amaç
Öğrenciye Biyomedikal Mühendisliği alanında uzmanlık eğitimi vermek, akademisyen ve/veya doktora dereceli uzman mühendis yetiştirmektir.
Hedef
Programın hedefi insan sağlığı ile ilgili sorunların çözülmesinde bilgilerini en iyi şekilde kullanan, nitelikli doktor mühendislerin yetiştirilmesidir. Bu program en az yedi ders, seminer çalışması ve tez çalışmasından oluşur. Programda bulunan derslerin hepsi seçmeli olup, danışmanın önerileri doğrultusunda alınırlar.
Kayıt Kabul Koşulları
Bu programa öğrenciler "Ç.Ü. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" çerçevesinde ALES, Lisans mezuniyet not ortalaması ve mülakat sınavının birlikte değerlendirilmesi sonucunda bu doktora programında eğitimlerine başvurabilirler.
Kazanılan Derece / Unvan / Nitelik
Bu programı başarı ile tamamlayan öğrencilere Biyomedikal Mühendisliği Doktora diploması verilir.
Kazanılan Derecenin Düzeyi
Doktora
Kazanılan Derecenin Kuralları
Bilimsel etik kurallarına riayet etmektir.
Mezuniyet Sonrası Üst Kademeye Geçiş
Bu program mezunları yeterli dil puanına ve yayın şartlarına haiz olmaları durumunda Dr.Öğr.Üyesi olarak istihdam edilebilirler.
Staj
Biyomedikal Mühendisliği Doktora Programı için yapılması gereken staj zorunluluğu yoktur.
Uygulamalı Ders
Uygulamalı dersler ilgili öğretim üyesinin koordine ettiği eğitim veya araştırma laboratuvarında yapılmaktadır.
İş Yeri Eğitimi
Biyomedikal Mühendisliği Doktora Programı için yapılması gereken iş temelli öğrenme yoktur.
Çift Anadal, Yandal ve Değişim Olanakları
ERASMUS+ çerçevesinde öğrenciler anlaşmalı olunan Üniversitelerle değişim programına tabidirler. Çift Anadal / Yan Dal / Ortak Program olanakları yoktur.
İstihdam Olanakları
Mezunlar, "Biyomedikal Doktor Mühendisi" ünvanıyla birçok alanda, farklı amaçlı ve ölçekteki kamu ve özel sektör kurumlarında istihdam edilmektedirler.