Genel Bilgi
Kod | TUR228 |
Ad | Ziyafet Servis Yönetimi |
Dönem | 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı |
Yarıyıl | 4. Yarıyıl |
Süre (T+U) | 2-0 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 4 AKTS |
Yerel Kredi | 2 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Ön Lisans Dersi |
Tür | Normal |
Öğretim Şekli | Yüz Yüze Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Doç. Dr. DİLEK SAY |
Dersin Öğretim Elemanı |
Doç. Dr. DİLEK SAY
(A Grubu)
(Sor. Öğr. Ele.)
|
Dersin Amacı / Hedefi
Öğrencilerin banket servis organizasyonları hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak.
Dersin İçeriği
Ziyafet Servisi Tanımı , Ziyafet Bölümü Organizasyon Yapısı, İş Tanımları , Ziyafet Sözleşmesi hazırlanması, Ziyafet Öncesi yapılan Hazırlıklar, Ziyafet Türleri, Ziyafetin Gerçekleştirilmesi
Dersin Ön Koşulu
Yok
Kaynaklar
Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik.
Notlar
Ziyafet Servisi Yönetimi, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları.
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | Ziyafet müdürü ve misafir arasında yapılacak olan ziyafet sözleşmesini hazırlar |
ÖÇ02 | Ziyafet sözleşmesinin şartlarına uygun olarak ziyafet öncesi hazırlıkları yapar |
ÖÇ03 | Ziyafet sözleşmesinde belirtilen ve misafir isateklerini de göz önünde bulundurarak ziyafet organizasyonunu yapar |
ÖÇ04 | Ziyafet ön hazırlıklarına uygun olarak ziyafet servisini planlar |
ÖÇ05 | Ziyafeti tanımımlayarak önemini açıklar |
ÖÇ06 | Ziyafet sırasında uygulanacak organizasyon yapısını açıklar |
ÖÇ07 | Ziyafet servisi sırasında uygulanan ziyafet çeşitlerini açıklar |
ÖÇ08 | Ziyafet sözleşmelerinde belirlenen ziyafet menülerini sıralar |
Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi
Sıra | Tür | Program Öğrenme Çıktıları | Duzey |
---|---|---|---|
PÖÇ01 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgileri aktarır. | |
PÖÇ02 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Turizm ve otel işletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar ile ilgili bilgileri açıklar. | |
PÖÇ03 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Turizm ve otel işletmeciliği alanındaki örgütlerin iç ve dış çevre faktörleri hakkında bilgileri aktarır. | |
PÖÇ04 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Turizm ve otel işletmeciliği alanındaki hizmet verme süreçleri ve işlemleri ile ilgili bilgileri aktarır. | 5 |
PÖÇ05 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Turizm ve otel işletmeleri yönetiminin planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve kontrol işlevlerini kavrayarak anlatır. | |
PÖÇ06 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır. | 5 |
PÖÇ07 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri kullanır. | 5 |
PÖÇ08 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Konuk gereksinimlerini ve turizm sektörünün mesleki uluslar arası terimlerini anlayacak düzeyde yabancı dil kullanır. | 3 |
PÖÇ09 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Temel Bilgisayar kullanım bilgisine ve otel işletmelerinde kullanılan bilgi sistemleri konusunda bilgiye ve bu yazılımları kullanabilme becerisine sahip olur. | |
PÖÇ10 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Ekip üyesi olarak sorumluluk alır. | 5 |
PÖÇ11 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Bireylerarası ve kültürlerarası etkin iletişim kurar. | |
PÖÇ12 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili düzenli olarak, sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapar. | |
PÖÇ13 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Etik değerlere bağlı kalarak doğal çevreyi korur. | |
PÖÇ14 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme özen gösterir. | 5 |
PÖÇ15 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri sürekli geliştirir. | 4 |
PÖÇ16 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Eleştirel düşünebilme, alternatif çözümler üretebilmek ve farklı kaynaklardan bilgi elde ederek analiz etme becerisine sahip olur. | |
PÖÇ17 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Misafirler ve iş birliği yaptığı kişilerle yazılı ve sözlü anlatım ile etkili iletişim kurar. | 4 |
PÖÇ18 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere uygun davranır. |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | Ziyafet Servisi Tanımı | Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
2 | Otel İşletmelerinde Ziyafet Organizasyon Yapısı | Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
3 | Otel İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu İş Tanımları | Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Beyin Fırtınası, Bireysel Çalışma |
4 | Ziyafet Sözleşmesi Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar | Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Bireysel Çalışma, Beyin Fırtınası |
5 | Otel İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi | Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Bireysel Çalışma |
6 | Ziyafet Çeşitleri | Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Bireysel Çalışma |
7 | Ziyafet Öncesi Yapılan Hazırlıklar: Masa ve Sandalyelerin Yerleştirilmesi | Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Beyin Fırtınası, Bireysel Çalışma |
8 | Ara Sınav | Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
9 | Ziyafet Öncesi Yapılan Hazırlıklar: Örtülerin Açılması | Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Bireysel Çalışma |
10 | Ziyafet Öncesi Yapılan Hazırlıklar: Menü Kartı ve İsimliklerinin Yerleştirilmesi | Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Bireysel Çalışma |
11 | Ziyafet Öncesi Yapılan Hazırlıklar: Çiçek ve Şamdanların Yerleştirilmesi, Posta Dağıtımı | Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Bireysel Çalışma |
12 | Ziyafet Öncesi Yapılan Hazırlıklar: Müşterilerin Karşılanması | Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Bireysel Çalışma |
13 | Ziyafet Organizasyonlarında Bütçe | Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Problem Çözme |
14 | Ziyafet Menüleri | Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Bireysel Çalışma |
15 | Ziyafetin Gerçekleştirilmesi | Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Proje Temelli Öğrenme |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Ziyafet Organizasyonu ve Yonetimi, Yrd. Doç. Dr. Yasar Yilmaz, Detay Yayincilik, 331s. | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders ile İlgili Çalışmalar | |||
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) | 14 | 2 | 28 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar | |||
Ödev, Proje, Diğer | 1 | 0 | 0 |
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) | 1 | 8 | 8 |
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı | 1 | 24 | 24 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 88 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (s) | 3,52 | ||
AKTS | 4 AKTS |