Genel Bilgi
Kod | SD0429 |
Ad | İnsan Beslemesinde Su Ürünlerinin Önemi |
Dönem | 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı |
Dönem | Güz ve Bahar |
Süre (T+U) | 2-0 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 3 AKTS |
Yerel Kredi | 2 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Belirsiz |
Etiket | ADS Alan Dışı Seçmeli Dersler (Üniversite) ÜOD Üniversite Ortak Ders |
Öğretim Şekli | Yüz Yüze Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Doç. Dr. Hatice Asuman YILMAZ |
Dersin Öğretim Elemanı |
Doç. Dr. Hatice Asuman YILMAZ
(A Grubu)
(Sor. Öğr. Ele.)
Doç. Dr. Hatice Asuman YILMAZ (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.) |
Dersin Amacı / Hedefi
Dersin amacı yararlı besin maddelerini öğretirken sucul canlılardaki bu besinlerin durumunu öğrencilere aktarmaktır. Ayrıca besin maddelerinin içereklerini ayrıntılı öğretmektir.
Dersin İçeriği
İnsan beslenmesinde su ürünlerinin besinsel içerekleri hakkında, faydaları yada alerjin durumlar hakkında bilgileri içermektedir.
Dersin Ön Koşulu
Kaynaklar
Güncel makaleler
Notlar
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | İnsan beslemesinde kullanılan Su ürünlerinin neler içerdiğini ve içeriğin insan sağlığına olan yararlarını açıklar. |
ÖÇ02 | İnsan sağlığını negatif yönde etkileyen özelliklerini anlatır. |
ÖÇ03 | Sucul canlıların insan beslenmesindeki yeri ve önemi hakkında bilgileri açıklar. |
ÖÇ04 | Besinsel alerjiler, ağır metaller ve besin intoleranslarını anlatır. |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | Beslenme | İlgili sayfaların okunması, sunular, makaleler, ödevler | |
2 | Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Protein | araştırma | |
3 | Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Önemli Amino Asitler ve Metabolizması | grup tartışması, soru cevap | |
4 | Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Lipidler | İlgili sayfaların okunması, | |
5 | Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Önemli Yağ Asitleri | makale okuma | |
6 | Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Karbonhidratlar | tartışma konuları oluşturma | |
7 | Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Vitaminler | konuya hazırlık | |
8 | Ara Sınavlar | Sınava hazırlık | |
9 | Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Mineraller | makale araması | |
10 | Alerjik problemlerin incelenmesi | sunular, makaleler, | |
11 | Sucul canlılardaki ağır metaller | makale okuması | |
12 | Besin Maddelerinin İnsan Sağlığı açısından Önemi | okuma aratırma | |
13 | Besinlerin metabolik işlevleri | araştırma | |
14 | Gıda Alışkanlıkları | grup tartışmasına hazırlık | |
15 | Genel Tekrar, Sou/Cevap | tüm konuların baştan çalışılması | |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Sınava hazırlık | |
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Sınava hazırlık |
Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders ile İlgili Çalışmalar | |||
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) | 14 | 2 | 28 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar | |||
Ödev, Proje, Diğer | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) | 1 | 10 | 10 |
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 76 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (s) | 3,04 | ||
AKTS | 3 AKTS |