SD0528 Akuakültürde Probiyotik Uygulamaları

3 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 0. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SD0528
Ad Akuakültürde Probiyotik Uygulamaları
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Üniversite Dersi
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Miray ETYEMEZ BÜYÜKDEVECİ


Dersin Amacı

Probiyotik mikroorganizmalar hakkında genel bilgi edindirmek, özellikle su ürünleri yetiştiriciliği alanında probiyotik uygulamaları hakkında bilgi sağlamak

Dersin İçeriği

probiyotik ve prebiyotiklerin tanımı, özellikleri, etki mekanizmaları, seçim kriterleri, su ürünleri yetiştiriciliği konusunda önemi

Dersin Ön Koşulu

Kaynaklar

Sorular ile Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Ders Notları

Notlar

Güncel makaleler


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Probiyotik mikroorganizma tanımını anlatır
ÖÇ02 Su Ürünleri yetiştirciliğinde probiyotik mikrorganizma kullanımının önemini açıklar
ÖÇ03 Su ürünleri yetiştiriciliğinin önemini ve kapsamını anlatır
ÖÇ04 Probiyotik ve prebiyotik kavramları arasındaki farklılığı anlatır
ÖÇ05 Probiyotik üretiminde ve eldesinde kullanılan yöntemleri anlatır ve uygular


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Probiyotik nedir internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Probiyotik tarihçesi internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
3 Probiyotiklerin Seçim Kriterleri internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
4 Su Ürünleri Yetiştiriciliği hakkında genel bilgiler internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
5 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Probiyotik Seçimi için İzlenecek Yollar internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
6 Su Ürünleri Yetiştiriciliği için Piyasada Bulunan Ticari Probiyotikler internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
7 Su ürünleri yetiştiriciliğinde probiyotik mikroorganizmaların uygulanmasına ilişkin araştırmalar internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
8 Ara Sınavlar internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Ölçme Yöntemleri:
Ödev
9 Probiyotiklerin Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Uygulama Yöntemleri internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
10 Su Ürünleri Yetiştiriciliği için Probiyotik Uygulamalarının Önemi internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Probiyotik Olarak Sınıflandırılabilmesi için Hangi Özellikleri Karşılaması İstenir internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
12 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Kullanılan Probiyotikler internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
13 invitro yöntemler ile probiyotik eldesi internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
14 probiyotik seçiminde dikkat edilmesi gerekli hususlar internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
15 probiyotik-prebiyotik ilişkisi internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
16 Yarıyıl Sonu Sınavları internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları internet ve kütüphane veritabanlarını kullanarak kaynak araştırma Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 2 2 4
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 1 10 10
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 15 15
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 15 15
Toplam İş Yükü (Saat) 72
Toplam İş Yükü / 25 (s) 2,88
AKTS 3 AKTS