SUF225 İşletme Yönetimi ve Organizasyonu

3 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 3. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SUF225
Ad İşletme Yönetimi ve Organizasyonu
Dönem 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı
Yarıyıl 3. Yarıyıl
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. OĞUZ TAŞBOZAN
Dersin Öğretim Elemanı Prof. Dr. OĞUZ TAŞBOZAN (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)


Dersin Amacı / Hedefi

Su ürünleri işletmelerinin yönetimi hakkında temel bilgiler

Dersin İçeriği

Su ürünleri işletmeleri yönetimi

Dersin Ön Koşulu

yok

Kaynaklar

ders notu, ilgili bilimsel makaleler

Notlar

ders notu, ilgili bilimsel makaleler


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Su ürünleri işletmeleri hakkında bilgi edinir
ÖÇ02 İşletmelerin çeşitleri hakkında bilgi edinir
ÖÇ03 Su ürünleri işletmelerinin yönetimi konusunda bilgi ve beceri kazanır
ÖÇ04 Su ürünleri işletmelerinin organizasyonu konusunda bilgi ve beceri kazanır
ÖÇ05 Farklı yetiştiricilik teknikleri hakkında bilgi edinir
ÖÇ06 Personelin yönetimi konusunda beceri kazanır
ÖÇ07 Ürün alımı ve satışı konusunda bilgi edinir
ÖÇ08 Ürünlerin pazarlanması ve reklam konusunda bilgi edinir


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Fen Bilimleri ve temel mühendislik dallarında temel kavram ve ilkeleri açıklar.
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri le ilgili edindiği bilgilerin doğruluğunu, güvenirliğini ve güncelliğini değerlendirir
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Ekosistem, biyoçeşitlilik ve sürdürülebilir kaynak yönetimi, tasarım, planlama ve teknoloji kullanımına yönelik temel bilgileri açıklar. 2
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri ile ilgili strateji, yöntem ve teknikleri ile ölçme ve değerlendirme yöntemlerini açıklar.
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri ile ilgili üretim ve/veya işleme süreçlerini açıklar. 2
PÖÇ06 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Su ürünleri ile ilgili sorunları bilimsel yöntemler kullanarak araştırır. 1
PÖÇ07 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Su ürünleri ile ilgili edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak olay ve olguları bilimsel yöntemle inceler. 2
PÖÇ08 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili işletmelerde danışmanlık, denetim ve bilirkişilik gibi görevlerin gerektirdiği beceri ve yetkinliğe sahiptir.
PÖÇ09 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili işletmelerde karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alır
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili disiplinler arası çalışmalar yapar.
PÖÇ11 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili sürekli yenilenen bilgi ve becerileri öğrenmek için yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir.
PÖÇ12 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili bilgilerin doğruluğunu sorgular. 2
PÖÇ13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Bilgilere ulaşma ve onları kullanma yetkinliğine sahiptir.
PÖÇ14 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili edindiği bilgileri toplum yararına kullanır. 2
PÖÇ15 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Toplum ve dünya gündemindeki olayları izler.
PÖÇ16 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Yaşadığı sosyal çevrenin sorunlarını ve ihtiyaçlarını dikkate alarak projeler üretir.
PÖÇ17 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Su ürünleri ile ilgili edindiği bilgi ve becerileri çeşitli platformlarda toplumun bilinçlenmesi amacıyla paylaşır.
PÖÇ18 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Alanıyla ilgili kaynakları takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde bir yabancı dili yeterli seviyede kullanır.
PÖÇ19 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Su ürünleri ile ilgili bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
PÖÇ20 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Ekosistem, biyoçeşitlilik ve sürdürülebilir kaynak yönetimi, su ürünleri yetiştiriciliği, avlama ve işleme teknolojisi alanlarında çalışmaları yürütür.
PÖÇ21 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Çevresel, teknik, teknolojik ve ekonomik yönleri dikkate alarak su ürünleri ile ilgili projeler hazırlayarak yönetir.
PÖÇ22 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder.
PÖÇ23 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Alanıyla ilgili mevzuatı bilerek ona uygun davranır.


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Su ürünleri işletmeleri hakkinda temel kavramlar Ders konusu ile ilgili notların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
2 Su ürünleri işletmeleri hakkında temel kavramlar 2 Ders konusu ile ilgili notların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma
3 Su Ürünleri işletme çeşitleri Ders konusu ile ilgili notların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
4 Su Ürünleri işletme çeşitleri hakkında temel bilgiler Ders konusu ile ilgili notların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
5 Kuluçkahaneler Ders konusu ile ilgili notların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
6 Kuluçkahaneler 2 Ders konusu ile ilgili notların okunması ve kaynak tarama çalışması, odev Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap, Anlatım, Tartışma
7 Kafes işletmeleri Ders konusu ile ilgili notların okunması ve kaynak tarama çalışması, odev Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap, Tartışma, Anlatım
8 Ara sınav Ders konusu ile ilgili notların okunması ve sınav çalışması Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Su ürünleri işleme üniteleri Ders konusu ile ilgili notların okunması ve kaynak tarama çalışması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
10 Su ürünleri işletme çeşitlerine göre yönetim ve organizasyon Ders konusu ile ilgili notların okunması ve kaynak tarama çalışması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
11 İşletme çeşitlerine göre yönetim ve organizasyon Ders konusu ile ilgili notların okunması ve kaynak tarama çalışması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
12 İşletme çeşitlerine göre yönetim ve organizasyon 2 Ders konusu ile ilgili notların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
13 İşletme çeşitlerine göre yönetim ve organizasyon 3 Ders konusu ile ilgili notların okunması ve kaynak tarama çalışması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
14 İşletme çeşitlerine göre yönetim ve organizasyon 4 Ders konusu ile ilgili notların okunması ve kaynak tarama çalışması Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap, Tartışma
15 Genel değerlendirme Ders konusu ile ilgili notların okunması ve kaynak tarama çalışması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
16 Final sınavı Ders konusu ile ilgili notların okunması ve sınav çalışması Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Final sınavı Ders konusu ile ilgili notların okunması ve sınav çalışması Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 6 6
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 16 16
Toplam İş Yükü (Saat) 78
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,12
AKTS 3 AKTS

Güncelleme Zamanı: 09.05.2024 09:45