Genel Bilgi
Kod | SY526 |
Ad | Avrupa Birliğine Uyum Sürecinde Türkiye`de Su Ürünleri Yetiştiriciliği |
Dönem | 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı |
Dönem | Bahar |
Süre (T+U) | 3-0 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 6 AKTS |
Yerel Kredi | 3 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Doktora Dersi |
Tür | Normal |
Öğretim Şekli | Yüz Yüze Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Prof. Dr. SUAT DİKEL |
Dersin Öğretim Elemanı |
Güncel dönem ders programı henüz yapılmamıştır. |
Dersin Amacı / Hedefi
Su ürünleri Yetiştiricilik sektöründe yetiştirilen yeni türlerden sıcak iklim balıkları yetiştiricilik tekniklri üzerinde bilgiler vermek
Dersin İçeriği
Su ürünleri Yetiştiricilik sektöründe AB uyum sürecinde Türkiyede ve AB Su ürünleri yetiştiriciliği üzerinde bilgiler vardır
Dersin Ön Koşulu
yok
Kaynaklar
Ders notları
Notlar
dergiler ve makaleler
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | AB uyum sürecinde Türkiyede ve AB Su ürünleri yetiştiriciliği hakkında bilgi edinmek |
ÖÇ02 | AB de yetiştiricilik ile ilgili müktesebatın incelenerek bilgi sahibi olunması sağlanır |
ÖÇ03 | Türkiyedeki mevcut yasalar incelenir |
ÖÇ04 | Gelişmekte olan ülkelerin su ürünleri yetiştiricilik durumlar ve nornmalrı hakkında bilgi edinimi |
ÖÇ05 | Su Ürünleri Üretiminin yasal olarak denetlenmesi ve sürdürülebilirliğinin takibi hakkında bilgiler edinilir. |
ÖÇ06 | Su ürünleri üretim sektöründe sivil toplum kuruluşları ile entegre çalışılması konusu ele alınır |
Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi
Sıra | Tür | Program Öğrenme Çıktıları | Duzey |
---|---|---|---|
PÖÇ01 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanındaki kurumsal ve uygulamalı bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. Uzmanlaştığı alana ilişkin disiplinler arası etkileşimi kavrar | 3 |
PÖÇ02 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanında uzmanlaştığı konularla ilgili kullanılan metot ve teknikleri değerlendirme ve ölçme için yeterli bilgiye sahip olur. | 4 |
PÖÇ03 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarında uzmanlaştığı kuramsal ve uygulamalı bilgileri paralel bilim dallarındaki bilgilerle sentezler ve yeni teoriler üretir. | 5 |
PÖÇ04 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarındaki uzmanlaştığı konularla ilgili veri toplar, sonuçları değerlendirir, neden sonuç ilişkisi kurup çözüm önerileri üretir. | 2 |
PÖÇ05 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı tek başına planlayabilir ve yürütebilir. Uzmanlaştığı konu itibariyle meydana gelebilecek problemlerin çözümüne, bireysel veya yardımcı araştırıcı olarak katkıda bulunur ve sorumluluk alır. | 2 |
PÖÇ06 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili kaynaklara ulaşır ve bu kaynaklardan yararlanır. Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Alanında kazanmış olduğu uzmanlık düzeyindeki teorik ve pratik birikimleri hayata geçirir ve toplum yararına kullanır. | 1 |
PÖÇ07 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili gelişmeleri yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarır. Uzmanlaştığı konu ile ilgili olarak yazılı ve sözlü iletişimler kurar, toplantıları, seminerleri takip eder. Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar. Uzmanı olduğu alanın gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı, bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır. | |
PÖÇ08 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Uzmanlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayımlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir denetler ve bu değerleri öğretir. | 3 |
PÖÇ09 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Uzmanı olduğu Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanları ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir ve elde edilen sonuçları, toplam kalite yönetimi süreçleri çerçevesinde değerlendirir | 4 |
PÖÇ10 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanlarında kazanmış olduğu bilgi ve deneyim birikimlerini, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini disiplinler arası çalışmalarda kullanır. | 5 |
PÖÇ11 | Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Yaşam boyu öğrenmeye karşı olumlu tutum geliştirir. | 4 |
PÖÇ12 | Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik | Farklı üretim tipleri için toplum, alan ve doğaya duyarlı plan ve tasarım önerileri geliştirebilecek yetkinliği kazanır. | 2 |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | AB uyum sürecinde Türkiyede ve AB Su ürünleri yetiştiriciliği | Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
2 | AB uyum sürecinde Türkiyede ve AB Su ürünleri yetiştiriciliği 2 | Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
3 | AB de yetiştiricilik ile ilgili müktesebatın incelenerek bilgi sahibi olunması | Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
4 | AB de yetiştiricilik ile ilgili müktesebatın incelenerek bilgi sahibi olunması 2 | Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
5 | Special considerations in marketing of seafood | Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
6 | Special considerations in marketing of seafoodc2 | Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
7 | Gelişmekte olan ülkelerin su ürünleri yetiştiricilik durumlar ve normları hakkında bilgi edinimi | Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
8 | Ara Sınav | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
|
9 | Gelişmekte olan ülkelerin su ürünleri yetiştiricilik durumlar ve normları hakkında bilgi edinimi 2 | Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
10 | Uzak Doğu Ülkelerinde Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Ülke Katkısı | Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
11 | Uzak Doğu Ülkelerinde Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Ülke Katkısı 2 | Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
12 | ABD ve Gelişmiş ülkelerde Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Ülke Katkısı | Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
13 | ABD ve Gelişmiş ülkelerde Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Ülke Katkısı 2 | Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
14 | Global olarak Dünyada Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin geleceğine bakış | Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
15 | Global olarak Dünyada Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin geleceğine bakış 2 | Türkçe ve yabancı kaynaklar kullanılır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
|
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders ile İlgili Çalışmalar | |||
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) | 14 | 3 | 42 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 5 | 70 |
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar | |||
Ödev, Proje, Diğer | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) | 1 | 15 | 15 |
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı | 1 | 30 | 30 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 157 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (s) | 6,28 | ||
AKTS | 6 AKTS |