Information
Code | SYB277 |
Name | İndividual Sports 2 (Badminton) |
Term | 2022-2023 Academic Year |
Semester | 3. Semester |
Duration (T+A) | 2-2 (T-A) (17 Week) |
ECTS | 5 ECTS |
National Credit | 3 National Credit |
Teaching Language | Türkçe |
Level | Lisans Dersi |
Type | Normal |
Mode of study | Yüz Yüze Öğretim |
Catalog Information Coordinator | Öğr. Gör. ZEHRA ERCAN |
Course Instructor |
Öğr. Gör. ZEHRA ERCAN
(A Group)
(Ins. in Charge)
|
Course Goal / Objective
Studying the technical and tactical features of the game of badminton
Course Content
Technical and tactical analysis of the sport of badminton
Course Precondition
None
Resources
All Aspects of Badminton Assistant Prof. Dr. İrfan GÜLMEZ
Notes
Badminton federation (www.badminton.gov.tr)
Course Learning Outcomes
Order | Course Learning Outcomes |
---|---|
LO01 | Learns the rules of badminton game. |
LO02 | Learns the materials used in badminton sport. |
LO03 | Learns badminton hitting techniques. |
LO04 | Badminton gains basic tactical skills. |
LO05 | Learns the general characteristic of badminton game. |
LO06 | Learns the development of badminton game in the world and in Turkey. |
Relation with Program Learning Outcome
Order | Type | Program Learning Outcomes | Level |
---|---|---|---|
PLO01 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Has advanced knowledge about management and leadership theories and concepts, sports organizations, problems, policies and historical processes in the field of sports management. | 2 |
PLO02 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Has the ability to transfer information about the field of sports management to employees and colleagues. | 1 |
PLO03 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Recognizes the sports facilities and technologies, follows their progress and uses information technology in accordance with the sport sciences. | 4 |
PLO04 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Analysis the internal and external environment of sport organizations, solves its problems and makes decisions in accordance with the changing conditions. | 2 |
PLO05 | Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik | Uses sports culture, philosophy and organizational culture and ethical values in managerial processes. | 1 |
PLO06 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Determines organizational goals, objectives and strategies in the working environment. | 2 |
PLO07 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Applies technical, tactical and managerial skills of sports branches. | 4 |
PLO08 | Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Communicates effectively with professionals and stakeholders. | 3 |
PLO09 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Conducts research and produces projects in the field of sports management. | 2 |
PLO10 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Has knowledge of general human anatomy, physiology and nutrition. | 3 |
PLO11 | Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik | It analyzes and effectively executes the relations with its stakeholders by applying the management functions of the organization and the institution. | |
PLO12 | Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik | Acts in accordance with ethical values in business and social areas. | 1 |
PLO13 | Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Effectively uses computer programs related to information and communication technologies required by the field of Sports Management. | 2 |
Week Plan
Week | Topic | Preparation | Methods |
---|---|---|---|
1 | General information about the content of the course | Literature Review | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
2 | Information about the rules of the game | Literature Review | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
3 | Adaptation practice with the feather ball | Warm up | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Gösterip Yaptırma, Grup Çalışması, Bireysel Çalışma |
4 | Adaptation practice with the Racket | Warm up | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Gösterip Yaptırma, Grup Çalışması, Bireysel Çalışma |
5 | Adaptation practice with the ball and racket | Warm up | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Gösterip Yaptırma, Bireysel Çalışma |
6 | Badminton shot techniques | Warm up | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Gösterip Yaptırma, Grup Çalışması, Bireysel Çalışma |
7 | Forehand drop shots | Warm up | Öğretim Yöntemleri: Alıştırma ve Uygulama, Gösterip Yaptırma, Grup Çalışması, Bireysel Çalışma |
8 | Mid-Term Exam | Mid-Term Exam | Ölçme Yöntemleri: Performans Değerlendirmesi |
9 | Backhand drop shots | Warm up | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Gösterip Yaptırma, Grup Çalışması, Bireysel Çalışma |
10 | Around the head drop shots | Warm up | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Gösterip Yaptırma, Grup Çalışması, Bireysel Çalışma |
11 | The net play | Warm up | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Gösterip Yaptırma, Grup Çalışması, Bireysel Çalışma |
12 | the court layout in singles | Warm up | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Gösterip Yaptırma, Grup Çalışması, Bireysel Çalışma |
13 | The court layout in couples | Warm up | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Gösterip Yaptırma, Grup Çalışması, Bireysel Çalışma |
14 | Single work in a file | Warm up | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Gösterip Yaptırma, Grup Çalışması, Bireysel Çalışma |
15 | Double work in the file | Warm up | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Gösterip Yaptırma, Grup Çalışması, Bireysel Çalışma |
16 | Term Exams | Term Exams | Ölçme Yöntemleri: Performans Değerlendirmesi |
17 | Term Exams | Term Exams | Ölçme Yöntemleri: Performans Değerlendirmesi |
Student Workload - ECTS
Works | Number | Time (Hour) | Workload (Hour) |
---|---|---|---|
Course Related Works | |||
Class Time (Exam weeks are excluded) | 14 | 4 | 56 |
Out of Class Study (Preliminary Work, Practice) | 14 | 3 | 42 |
Assesment Related Works | |||
Homeworks, Projects, Others | 1 | 3 | 3 |
Mid-term Exams (Written, Oral, etc.) | 1 | 8 | 8 |
Final Exam | 1 | 16 | 16 |
Total Workload (Hour) | 125 | ||
Total Workload / 25 (h) | 5,00 | ||
ECTS | 5 ECTS |