Information
Code | TBS214 |
Name | Entrepreneurship |
Term | 2024-2025 Academic Year |
Semester | 4. Semester |
Duration (T+A) | 3-0 (T-A) (17 Week) |
ECTS | 4 ECTS |
National Credit | 3 National Credit |
Teaching Language | Türkçe |
Level | Ön Lisans Dersi |
Type | Normal |
Mode of study | Yüz Yüze Öğretim |
Catalog Information Coordinator | Öğr. Gör. MEHMET ÜLGÜ |
Course Instructor |
1 2 |
Course Goal / Objective
The aim is to provide knowledge and competence in entrepreneurship
Course Content
Importance, Development and Concept of Entrepreneurship, Entrepreneurship Qualities and Factors Affecting Entrepreneurship, Developments in Entrepreneurship, Entrepreneurship in Turkey, Women Entrepreneurship, Structural Features of Turkish Entrepreneurs, Entrepreneurship Problems and Solution Suggestions will be covered.
Course Precondition
N/A
Resources
Entrepreneurship lecture notes, Mehmet ÜLGÜ
Notes
1-Girişimcilik, Mehmet Güven, Ekin Press 2-Girişimcilikte Temel Prensipler, Mehmet Naci Efe, Umuttepe Press
Course Learning Outcomes
Order | Course Learning Outcomes |
---|---|
LO01 | Understands the importance of entrepreneurship. |
LO02 | Explain the problems that entrepreneurs will face. |
LO03 | Gains knowledge of how a good entrepreneur should be. |
LO04 | Should have information about how to become a good entrepreneur. |
LO05 | Explains the problems that Women Entrepreneurs may face. |
LO06 | Explain the differences between entrepreneur, manager and leader. |
LO07 | Explains entrepreneurship in Turkey and in the world. |
Relation with Program Learning Outcome
Order | Type | Program Learning Outcomes | Level |
---|---|---|---|
PLO01 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Matematik, fen bilimleri ve temel mühendislik konularında alanı ile ilgili temel düzeydeki kuramsal bilgileri kazanmak. | |
PLO02 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Matematik, fen bilimleri ve temel mühendislik konularında alanı ile ilgili temel düzeydeki uygulamalı bilgileri kazanmak. | |
PLO03 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme becerisine sahip olmak. | |
PLO04 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Alanı ile ilgili uygulamalar için gerekli olan modern teknikleri, araçları ve bilişim teknolojilerini seçebilmek ve etkin kullanabilmek. Fen ve teknoloji alanındaki bilgileri bilimsel yöntemleri kullanarak sorgular. | |
PLO05 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Teknik resim, bilgisayar destekli çizim, simülasyon programları kullanarak tasarım yapma ve çeşitli yazılımları kullanarak alanı ile ilgili sistemleri ve bileşenlerini seçebilme, temel boyutlandırma hesaplarını yapabilme, mesleki plan ve projeleri çizebilme becerisini kazanmak. | |
PLO06 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | ||
PLO07 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Alanı ile ilgili uygulamalarda öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında çözüm üretebilmek, takımlarda sorumluluk alabilmek veya bireysel çalışma yapabilme becerisini kazanmak. | 4 |
PLO08 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | ||
PLO09 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme bilincini kazanmak. | 3 |
PLO10 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Etkili iletişim kurma tekniklerine hâkim ve alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip olmak. | |
PLO11 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Tarihi değerlere saygılı, sosyal sorumluluk, evrensel, toplumsal ve mesleki etik bilincine sahip olmak. | |
PLO12 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Sanayi ve hizmet sektöründeki ilgili süreçleri yerinde inceleyerek uygulama becerisi kazanmak. |
Week Plan
Week | Topic | Preparation | Methods |
---|---|---|---|
1 | Entrepreneurship Concepts and Features | READS ON CONDITIONS | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
2 | The Importance of Leadership and Management Qualities in Entrepreneurship | READS ON CONDITIONS | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
3 | Entrepreneurship Qualities and Factors Affecting Entrepreneurship | READS ON CONDITIONS | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
4 | Developments in Entrepreneurship | READS ON CONDITIONS | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
5 | General Evaluation of Entrepreneurship in Turkey | READS ON CONDITIONS | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
6 | Entrepreneurship in the Republican Era | READS ON CONDITIONS | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
7 | Women Entrepreneurship | READS ON CONDITIONS | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
8 | Mid-Term Exam | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
|
9 | Structural Characteristics of the Turkish Entrepreneur | READS ON CONDITIONS | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
10 | Problems of Entrepreneurship and Solution Suggestions | READS ON CONDITIONS | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
11 | Evaluation of Entrepreneurship in Turkey in the Framework of Development Trends in the World | READS ON CONDITIONS | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
12 | Types of Entrepreneurship | READS ON CONDITIONS | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
13 | Business Establishment Procedures | READS ON CONDITIONS | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
14 | Place of Establishment of the Business | READS ON CONDITIONS | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
15 | Place of Establishment of the Business | READS ON CONDITIONS | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Tartışma |
16 | Term Exams | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
|
17 | Term Exams | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
Student Workload - ECTS
Works | Number | Time (Hour) | Workload (Hour) |
---|---|---|---|
Course Related Works | |||
Class Time (Exam weeks are excluded) | 14 | 3 | 42 |
Out of Class Study (Preliminary Work, Practice) | 14 | 3 | 42 |
Assesment Related Works | |||
Homeworks, Projects, Others | 0 | 0 | 0 |
Mid-term Exams (Written, Oral, etc.) | 1 | 6 | 6 |
Final Exam | 1 | 16 | 16 |
Total Workload (Hour) | 106 | ||
Total Workload / 25 (h) | 4,24 | ||
ECTS | 4 ECTS |