SAİ037 Ready To Eat Applications on Seafood

6 ECTS - 2-2 Duration (T+A)- . Semester- 3 National Credit

Information

Code SAİ037
Name Ready To Eat Applications on Seafood
Term 2024-2025 Academic Year
Term Fall
Duration (T+A) 2-2 (T-A) (17 Week)
ECTS 6 ECTS
National Credit 3 National Credit
Teaching Language Türkçe
Level Yüksek Lisans Dersi
Type Normal
Mode of study Yüz Yüze Öğretim
Catalog Information Coordinator Öğr. Gör.Dr. ALİ SERHAT ÖZKÜTÜK
Course Instructor Öğr. Gör.Dr. ALİ SERHAT ÖZKÜTÜK (A Group) (Ins. in Charge)


Course Goal / Objective

Teaching the ready to eat seafood processing techniques.

Course Content

The main structure of the lecture is production steps of the ready to eat seafood products. Lecture is including; production steps of fish meatball, fish croket, fish nugget, fish sausage, fish salami, marination, fish burger and fish soup.

Course Precondition

No prerequisite for the course.

Resources

Caklı Ş. (2007). Su ürünleri İşleme Teknolojisi 1. E.Ü. Basım evi. Ege Üniversitesi Yayınları, Su Ürünleri Fakültesi yayın No:76, s:696 Caklı Ş. (2008). Su ürünleri İşleme Teknolojisi 2. E.Ü. Basım evi. E.Ü. Basım evi. Ege Üniversitesi Yayınları, Su Ürünleri Fakültesi yayın No:77, S.513 Gokoğlu N. (2002). Su ürünleri İşleme Teknolojisi. Su vakfı Yayınları S.157.

Notes

Caklı Ş. (2007). Su ürünleri İşleme Teknolojisi 1. E.Ü. Basım evi. Ege Üniversitesi Yayınları, Su Ürünleri Fakültesi yayın No:76, s:696


Course Learning Outcomes

Order Course Learning Outcomes
LO01 Preperation different types of seafood
LO02 Learning the techniques of producing
LO03 Producing new products for industry
LO04 Learning the ready to eat seafood products


Relation with Program Learning Outcome

Order Type Program Learning Outcomes Level
PLO01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Deepens and improves the information based on university education up to expertise level in Fishing and Seafood Processing Technology 4
PLO02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Comprehends interaction of expertise area in relation to interdisciplinary relationships 2
PLO03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Comprehends interdisciplinary relationships between theoretical and applied information of their expertise to synthesize and to produce new information 3
PLO04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Solves problems by using problem-solving and suitable methods, establishes cause and effect relationships in the process in his/her expertise. 3
PLO05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Is able to carry out an independent study related to fishing and seafood processing technology and assesses the results of work. 1
PLO06 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Improves skills for independent study in their area of expertise, determinates unpredictable problems and produces methods of solutions 1
PLO07 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Accesses literature in their area of expertise and assesses knowledge and skill critically and leads to training. 3
PLO08 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Develops a positive attitude towards life long learning.
PLO09 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Prepares written and visual presentations with technological devices in their area of expertise 3
PLO10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Examines and develops social relations and norms critically and changes all if necessary
PLO11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Communicates both in written and verbal in one foreign language
PLO12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Uses computer and communication technologies effectively for their expertise area. 2
PLO13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Collects, assesses and publishes data related to their expertise area, cares publical, scientifical, cultural and ethicals values during data collection. 2
PLO14 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Develops strategy, politics and application plan in relation to expertise area and assesses the results obtained within the scope of quality process 2
PLO15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Applies interdisciplinary studies with assimilated knowledge and skills for solving problem 2


Week Plan

Week Topic Preparation Methods
1 What does ready to eat food means Reading lecture notes and related resources Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama
2 What are the ready to eat seafood products? Reading lecture notes and related resources Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama
3 Fish meat ball production Reading lecture notes and related resources Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama
4 Fish croket production Reading lecture notes and related resources Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama
5 Fish nugget production Reading lecture notes and related resources Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama
6 Fish Burger production Reading lecture notes and related resources Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama
7 Fish soup production Reading lecture notes and related resources Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama
8 Mid-Term Exam Exam Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav, Sözlü Sınav, Ödev, Proje / Tasarım
9 Fish marination Reading lecture notes and related resources Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Alıştırma ve Uygulama
10 Fish sausage production Reading lecture notes and related resources Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama
11 Fish salami production Reading lecture notes and related resources Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama
12 Smoking Technology - Hot smoking production steps. Reading lecture notes and related resources Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama
13 Smoking Technology - Cold smoking production steps. Reading lecture notes and related resources Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama
14 Sushi production Reading lecture notes and related resources Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama
15 Consumption and the importance of ready to eat foods Reading lecture notes and related resources Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Tartışma, Alıştırma ve Uygulama
16 Term Exams Exam Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav, Sözlü Sınav, Ödev, Proje / Tasarım
17 Term Exams Exam Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav, Sözlü Sınav, Ödev, Proje / Tasarım


Student Workload - ECTS

Works Number Time (Hour) Workload (Hour)
Course Related Works
Class Time (Exam weeks are excluded) 14 4 56
Out of Class Study (Preliminary Work, Practice) 15 5 75
Assesment Related Works
Homeworks, Projects, Others 0 0 0
Mid-term Exams (Written, Oral, etc.) 1 10 10
Final Exam 1 15 15
Total Workload (Hour) 156
Total Workload / 25 (h) 6,24
ECTS 6 ECTS

Update Time: 24.06.2024 12:49